Free Music!

Warner-EMI táncparti

2007. február 28. - Pléh Dániel

 

Előjáték

Tavalyi év egyik slágertémája volt a két kiadó egymás felvásárlására tett ajánlatsorozat. A Szilveszteri petárdazaj elcsendesülése , és a kölcsönösen sikertelen felvásárlási kísérletek után igazán senki nem gondolta, hogy az események ilyen gyorsan, ilyen intenzitással vesznek új fordulatot.

2007, első felvonás

Az idei év februárjában azonban ismét elkezdték közös násztáncukat a kiadók. Az udvarlást (már ha a másik felvásárlása annak minősülhet egyáltalában) a Warner kezdte, avval, hogy az EMI, év végén bejelentett EBIDTA figyelmeztetése ellenére mindössze 19%-al alacsonyabb 260 penny/részvény felvásárlási ajánlatot adott. 

 

Második felvonás 

Az EMI elutasította ezt az ajánlatot, amivel a legtöbb iparági szakértőt, legyen az kezd, vagy kevésbé kezdő meglepte. Meglepte, mert az előrejelzések szerint a cég helyzete, mind pénzügyi, mind stratégiai szempontból gyengülni fog az év hátralevő részében.

Szakérők egy része ugyanakkor felveti, hogy a Warner felvásárlási szándékai jelenleg nem annyira komolyak, mint amennyire azokat feltüntetik , illetve hátráltathatja a tranzakció sikeres lebonyolítását, a tény, hogy a tavalyi SONY-BMG tranzackió versenyhivatali vizsgálata még jelenleg is tart.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr15635304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása