Free Music!

Ég veled Pandora!

2007. május 05. - Pléh Dániel

Nehéz ilyenről írni, nem is ez volt a terv. De muszáj, sajnos. A tegnapi nappal a világ egyik legnépszerűbb, sofisztikált ajánló rendszeréről elhíresült streaming rádió szolgáltatása ,a Pandora

A döntést maga a projekt vezetője, Tim Westergren jelentette be a Pandora
blogján. Indoklásában a nemzetközi, ún. worldwide licencek hiányát említette a tiltás legfőbb okaként elérhetetlen a nem amerikai látogatók számára.

 

Mindez pedig nagyon jól mutat több dolgot is. Egyrészt azt, hogy mennyire bonyolult, és rossz a territoriális szabályozás a zeneiparban, illetve a download, valamint streaming szolgáltatások területén. Másrészt nagyon komoly kérdésként veti fel, hogy az a lemezipar, amely igen keményen dolgozik azon, hogy növelje a legális letöltések mértéket, ezzel csökkentve a mostmár, tulajdonképpen ne zuhanó CD eladások okozta veszteségeket, hogyan lehet olyan szűklátókörű, hogy az ilyen ingyenes, de nagyon hasznos szolgáltatásokat végeredményben bezáratja. Harmadrészt pedig mindezek tükrében értékelődik, értékelődnek fel igazán azok a kiadói megállapodások, melyet az elmúlt hónapokban a Last Fm kötött.

 

Ég veled Pandora!! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr10635286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása