Free Music!

A Nine Inch Nails üti be az utolsó szöget a zeneipar koporsójába?

2008. március 03. - Pléh Dániel

A radiohead őszi, nagy port, és sok-sok vitát kavart akciója új albumukkal kapcsolatban (annyit fizess, amennyit akarsz) újabb, talán még bátrabb követőre talált.

Az Ohio-beli együttes a napokban két, kulcsfontosságú bejelentést is tett közelgő albumával kapcsolatban. Az egyik, amolyan standard zeneipari hír, hogy az együttes az Amazonnal között stratégiai együttműködési megállapodást közelgő új albuma változatainak terjesztésére. A változat szó itt szó szerint érthető, ugyanis az album a 36 dalos verziótól, a 2 CD-s deluxe kiadáson át, a sorszámozott, 170 dollár limitált kiadásig egyaránt az Amazon-on lesznek elérhetőek.      

Az igazi csemegék azonban ez után következnek: a megaalbum, első kilenc száma, ingyenesen letölthető az Amazon oldaláról, sőt az együttes a legnagyobb torrent siteokra is elhelyezte az első kilenc dal torrent fájlját, sőt mitöbb  buzdítják is az internetezőket, hogy töltsék le, használják fel a tartalmat minél több, természetesen nem kereskedelmi célú módon.

Érdekes kezdeményezés, ezt egy percig nem lehet vitatni, ugyanakkor az is igaz, hogy az Amazon zeneáruháza, és az egész Amazon-féle zeneértékesítési konstrukció számára ez egy hatalmas vizsgafeladat lesz, melyben a teljes torrentező társadalom áll majd szemben velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr96635187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása