Free Music!

Piacra lép valaha a MySpace music?

2008. július 06. - Pléh Dániel

Márciusban, amikor az első, iparágon belüli pletykák elkezdtek terjengeni a Myspace lehetséges belépéséről, majd áprilisi elején, amikor is a News. Corp. üdvöskéje hivatalosan is bejelentette grandiózus zeneipari terveit, mindenki az idei év egyik legnagyobb szenzációjaként várta az oldalak megjelenését.

 Azóta eltelt idestova 3 hónap, és gyanúsan nagy csend kezd a Myspace zeneprojektje körül kialakulni.  A céghez és a tárgyalásokhoz közel álló szakemberek szerint két problémával kell egyszerre megküzdenie a cégnek. Az egyik szervezeti jellegű: még mindig nem találták meg azt a szakembert, aki a megalakuló, és a kiadókkal közösen tulajdonolt céget vezetné.

A másik probléma ennél jóval kézelfoghatóbb: a hosszadalmas tárgyalások  ellenére sem sikerült még megállapodásra jutni az EMI-al, tartalmaik licenceléséről és feltételrendszeréről  a szolgáltatás számára.

A kiszivárgott információk szerint, a zenekari profiloldalak köré épülő, ingyenes és fizetős letöltéseket, videókat, valamint merchandising elemeket ötvöző szolgáltatás az év végén, szerencsés esetben még karácsony előtt elindulhat, rosszabb (és a zeneiparban valószínűbb esetben)  ellenben csak jövő év elején.

Mindez több szempontból is kellemetlen a MySpace számára. Egyrészt természetesen a presztízs veszteség miatt, másrészt pedig a lassuló növekedést bevallottan újraindítani hivatott projekt csúszásával a Myspace további veszteségeket lesz kénytelen elkönyvelni az egyre erősödő community portál piacon.   

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr85635128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása