Free Music!

UPDATE: Szeptemberben indul a Myspace music!

2008. július 31. - Pléh Dániel

A tavasz egyik slágerbejelentése volt zenei körökben, hogy a Myspace, hosszas várakozás, és találgatások után, valóban elindítja, teljeskörű zenei szolgáltatását, amely részeként gyakorlatilag minden, zenéhez kapcsolódó tartalom és szolgáltatás (zeneletöltés, videók, merchandising) elérhető lesz.

Az indulás pontos dátumát a News Corp. tulajdonában levő portál vezetői nem jelentették be, de hangsúlyozták, hogy még az idén szeretnének megjelenni a piacon az első verziójával az új portálnak.

Ezt követően azonban egy apró pici információmorzsa sem került ki a cég háza tájáról, így a pesszimistább szakértők már jövő év eleji indulásról, illetve a nagy nemzetközi kiadókkal folytatott tárgyalások átmeneti megrekedéséről beszéltek, majd pedig a teljes myspace redesign került előtérbe.

Mindezek, valamint a nyári uborkaszezon alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy meglepetésre, a Fortune's Brainstorm tech konferenciáján a cég vezérigazgatója, Chris De Wolf bejelentette, hogy szeptemberben indul a szolgáltatás.

További részletek egyelőre nem nagyon láttaki napvilágot, mindössze annyi ismert, hogy a négy nagy major kiadó közül hárommal sikerült tető alá hozni a megállapodást, a negyedik major, az EMI pedig várhatóan a nem távoli jövőben fog csatlakozni a szolgáltatáshoz.

Magáról a szolgáltatásról De Wolf a Techrunch főszerkesztőjének annyit árult el, hogy a pay per track és az előfizetéses modell kombinációja lesz, annyi különbséggel, hogy az előfizetéses modell hirdetés alapú, hirdetések által szponzorált lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr70635119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása