Free Music!

Elindult a SONY Ericsson zeneáruháza!

2008. szeptember 01. - Pléh Dániel

A mobil és hordozható lejátszó kereskedők egyre aktívabb megjelenése a tartalom, és ezen belül a digitális zenei piacon lassan egy éve zajlik. A legaktívabb szereplő a Nokia, amely bevallottan az Apple dominanciáját szeretné megtörni ezen a téren. 

A Nokia aktivitására válaszul még tavaly a SONY Ericsson is bejelentette saját szórakoztató (zene+video+játékok) mobil és online szolgáltatási terveit. Ezekről aztán hosszú ideig nem hallottunk, így többen már egy újabb, megbicsaklott digitális zenei projektről kezdtek beszélni. 
 

Augusztus utolsó napjaiban aztán a kétkedők kétségei választ kaptak, ugyanis a készülékgyártó bejelentett hivatalosan Play Now Arena szolgáltatásának indulását. A szolgáltatás keretében, már az induláskor, mintegy 1 millió dal lesz elérhető DRM mentes formában az Interneten keresztül is.

 

Az először a skandináv országokban elérhető szolgáltatás a Universal kivételével valamennyi major kiadó tartalmait kínálja, az iTunes esetében megszokott áron.

 Martin Blomkvis a cég tartalom vezetője szerint egyre nagyobb az igény ezen tartalmak mobiltelefonokon való megjelenése iránt. Ugyanakkor megjegezte, hogy a zene esetében a cég nem is számít komoly nyereségre, a kedvezőtlen bevételmegosztás miatt. A zenei téren mindezek alapján hiányzó bevételeket a cég, a jóval kedvezőbb margint biztosító ,mobiljáték piacon kívánja majd kompenzálni.   
 
A mobilpiaci szakértők üdvözlik a cég lépését, különösen, mivel ezáltal remélhetőleg tartalmi oldalon is feltudja majd venni a versenytársak által, az elmúlt időszakban diktált tempót. Több elemző figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a sikerhez elengedhetetlenül fontos lesz a cég számára, hogy a bukást jelentő Play Now direktívánál többet és magasabb színvonalon nyújtson ügyfelei részére.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr93643754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása