Free Music!

Zenevásárlás a Youtube-n

2008. október 17. - Pléh Dániel

Tegnap látott napvilágot a hír, mely szerint a Google immáron az első két legtöbb keresést kiszolgáló cég, ugyanis a toronymagasan vezető Google után, a Youtube-n is több keresés bonyolódik le, mint a Yahoo vagy a Microsoft keresőjén.

Mindennek ellenére a videomegosztó óriás robusztus látogatószámának és videomegtekintésének a montizálása a mai napig várat magára. Olyannyira, hogy a különböző tartalomlegalizálási projektek (melyek közül a leghíresebb és legsikeresebb a zenei kiadókkal kötött megállapodás) okozta költségek folytonos növekedése, a még folyamatban levő perek már-már kétségeket kezdenek felvetni a videomegosztó jövőbeni jövedelmezőségével kapcsolatban. Ez pedig egy olyan bevétel orientált cég esetében, mint a Google nem sok jóval kecsegtet(ne)  
 

A  hatékonyabb monetizálást célzó intézkedések közül elsőként a Youtube zenei videoihoz kapcsolódva megjelenik azok megvásárlási lehetősége az iTunes-ból vagy az Amazon MP3 áruházából.   

A zenei videok csak az első lépést jelentik egy komplex, valamennyi videotípusra alkalmazható megoldáshoz, amely nagy mértékben alapozna a Youtube tartalomfelismerő rendszereire, s amely segítségével a jövőben a felhasználók által feltöltött videok esetében is kialakíthatóak lennének a hasonló termékkapcsolatok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr90704346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása