Free Music!

Mit érhet az iTunes 9 és az iTunes LP?

2009. szeptember 09. - Pléh Dániel

Szerdán  lezajlott, az Apple oly régóta várt, a tökéletes napra időzített bemutatója. az It's ony ronck and roll, San Franciscoban. Steve Jobs is rendben visszatért a színpadra, hiányérzete a fanatikusoknak mégis akad, hiszen újat, szenzációsat, váratlant nem jelentett be, s így azon nyomban a See You soon  búcsúzásába kapaszkodnak az örökké spekulálók…

Igazán komoly újdonságok hiányában az egyik kulcsszereplő az iTunes és a zenei tartalmak lettek, mégha nem is olyan és akkora újdonságlistával,mint ahogy arra sokan számítottak...Az iTunes továbbra is abszolút siker,i ndulása óta több, mint 8.5 milliárd(!!)eladott dallal, toronymagas piacvezető szereppel a digitális zenei piacon.
 
A leglényegesebb ráncfelvarráson és módosításon az iTunes esett át, melynek 9-es sorszámot viselő verziója gyakorlatilag komplett desktop menedzser alkalmazás sá fejlődött, ahol a tulajdonos szinte valamennyi multimédiás tartalmat és azok webes kezelését, megosztását menedzselheti, teljesen új Snow Leopard külsővel, minden geek igényeit kielégítve.
 
Maga az áruház is fejlesztéseken ment keresztül, az elmúlt hetek, hónapok albumformátummal kapcsolatos pletykáinak úgy tűnik volt alapja, mégha a végtermék nem is egy forradalmian új formátum lett, hanem inkább csak a jelenlegi statikus formátumok egy helyre gyűjtése.
 
Az új formátum a Dave Mathhews Band speciáis, erre az alkalomra készített albumával debütál. Első rénézésre úgy tűnik, egy a hagyományos CD bookletnél interaktívabb tartalomformáról van szó, de az a fajta forradalmi áttörés, amiről mi magunk is említést tettünk bizonyosan nem ez,. vagy legalábbis nagyon reméljük...
 
Maga az iTunes LP, mint formátum prémium formátumként van pozícionálva, azaz drágább, mint a hagyományos albumok (16,99 dollár), illetve a korábbi verziójú iTunes-ok esetében nem is vehető igénybe, tehát szoftverfrssítést igényel!
 
Az új szoftver talán legkillerebb funkciója az ún Genius funkció, amrey segítségével az iTunest láthatóan el kívánják mozdítani az alapvetően a zenék  vagy más multimédia tartalmak rendezésére képes szoftvertől a komplett, home medisharing alkalmazás,amely a különböző, streaming rádiókkal szemben is alternatívát szeretne nyújtani...
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr951372184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása