Free Music!

Pandora a Windows Phone 8-on

2012. november 06. - Pléh Dániel

A Microsoft az XBOX Music indításával egy roppant fontos és sikerre ítéltetett tartalmi projektbe vágott bele. A Redmondi óriáscég rendelkezik minden olyan marketing eszközzel, melyek révén hamar utolérheti a jelenleg még messze őt megelőző vetélytársait- az Apple-t, a Google-t vagy éppen az Amazon-t. Az igaz kockázatot a projektben így maga a Microsoft és a múltban tartalmi területen elkövetett hibái jelentik.

Az XBOX Music egy még nála is nagyobb volumenű platform projekt, a Windows 8 projekt tartalmi része és úgy tűnik, mindennek akár még komoly negatív hatása is lehet a sikerességére.  

A Windows 8, mint mobil operációs rendszer ugyanis jelenleg vajmi kevéssé ismert, népszerűségben pedig össze nem mérhető az iOS-el vagy az Android-al. A Microsoft tehát rendelkezik egy operációs rendszerrel, aminek a sikere a cég jövője szempontjából is kulcsfontosságú, amely operációs rendszer azonban roppant kevéssé ismert és elfogadott. És rendelkezik töménytelen mennyiségű- a tartalomiparban gyakorlatilag korlátlannak számító mennyiségű- tőkével. A kettő együttes megléte segítette elő azt a döntést, melynek értelmében a Microsoft a Windows 8 telefonok népszerűsítése érdekében előre telepíti a telefonokra a Pandora, hirdetés mentes verzióját. Azon Pandora-áét, amelyik az induló XBOX Music egyik nyíltan bevallott vetélytársa…

Windows-Phone-8.jpg

A Redmondi cég tehát lehet, egy mozdulattal bevitte az első ütést saját szolgáltatásába, annak érdekében, hogy a nagyobb cél, maga az operációs rendszer sikeres lehessen…Persze nem feltétlenül kell, hogy mindez már előrevetítse az XBOX  Music kudarcát, de jót biztosan nem tesz neki, még akkor sem, hogyha a lépéssel várhatóan zenekedvelők  tízezreit (százezreit?) sikerül majd  a Windows 8 alapú telefonok kipróbálására ösztökélni. Ha igazak a hírek, az XBOX Music a Windows 8 alapú PC-kre lesz előretelepítve, ez viszont veszélyes tagozódást okozhat és beskatulyázhatja az egyiket online, a másikat pedig mobil zenei megoldás. Napjainkban az előbbinek túlzottan nagy létjogosultsága ugyanakkor már nincsen…

Az együttműködéssel persze a Pandora rendkívül jól jár, elsősorban anyagi értelemben, hiszen az éves előfizetési díja a reklámmentes verziónak 36 dollár, ami azt jelenti, hogy még diszkontált ár esetén is 30 dollárt kap minden egyes  eladott  Windows 8 operációs rendszerű telefon után az on demand rádió. Nem tévedek nagyot, ha  leírom, könnyen lehet, hogy hosszú időre megoldódnak a pénzügyi gondjai a kaliforniai székhelyű on demand rádiónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr764884756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása