Free Music!

Beveri az utolsó szöget a CD koporsójába az Amazon

Bejegyzés alcíme...

2013. január 14. - Pléh Dániel

Pontosan a karácsonyi zenei forgalmat taglaló blogbejegyzések kapcsán  szögeztük le, hogy a nagy mértékű 2012-es növekedés ellenére, a teljes digitális zenei bevételi tortából a streaming szolgáltatások jelenleg még csak apró szeletet hasítanak ki, a nagyobb rész még mindig az egyedi letöltő szolgáltatásoké .

Így ugyan az innováció, az események, a terjeszkedés elsősorban a streaming piacon zajlik, érdemes az ezen a piacon zajló eseményeket is nyomonkövetni.   

Különösen, hogyha olyan horderejű lépésről van szó, mint amit az Amazon bejelentett és amelynek értelmében minden a jövőben illetve az elmúlt 15 évben a cégtől vásárolt CD azonnal és díjmentesen elérhető lesz a vásárlók számára a seattle-i cég felhő alapú zenei szolgáltatásában is. Az Autorip névre keresztelt szolgáltatás jelenleg mintegy 50 000 CD-re érhető el, mindenhol, ahol az Amazon felhő alapú szolgáltatása elérhető.

Amazon-Auto-Rip.jpg

Mindemellett a cég felhő alapú szolgáltatása akciós árral és csomagokkal  is kedveskedik a zenekedvelők számára, melynek értelmében minden új regisztráló 250 dalnyi helyet ingyenesen kap, 25 dolláros éve díj fejében pedig maximum 250 000 dalt tárolhat saját dedikált térhelyén.

A Seattle-i cég lépése feltétlenül figyelemre méltó, olyan lépés, amire 10 évvel ezelőtt semmi esély nem lett volna.  Egy olyan lépés, amely a CD „kivégzésére” tökéletesen alkalmas lehet. Arra is nagyon jó lehet, hogy  az Amazon oldalain CD-ket vásárlók millióit vegye rá a digitális szolgáltatás kipróbálására.   A felhő alapú szolgáltatások, jelen funkcionalitásukkal ugyanakkor pont nem az ilyen jellemzőkkel bíró zenekedvelők számára jelentenek megoldást.  Számukra pontosan arra lenne szükség, mai jelenleg hiányzik ezekből a szolgáltatásokból, ez pedig a streaming és az új zenék megismerési lehetősége. Az Amazon lépése emiatt érdekes, és jelentős lépés, de, hogy mennyire segít majd a felhő alapú szolgáltatás leterjedésében, népszerűbbé válásában az nagy kérdés…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr915010719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása