Free Music!

Szépen növekszik az iTunes Radio- vagy mégsem?

2013. október 24. - Pléh Dániel

Mintegy 2 héttel ezelőtt, az iTunes radio indulása utáni, az Apple által közétett első adatokat szemezgetve azt írtuk, hogy "az első igazán érdemi adat az októberi lesz majd”  Az októberi adatok egyelőre még nem ismertek, azonban a heti  Apple bejelentés során Tim Cook vezérigazgató újabb számadatokat osztott meg a közvéleménnyel!

Ezek alapján az iTunes Radio-t az indulása óta immáron 20 millió Apple telefon vagy iPad tulajdonos próbálta ki és több,  mint 1 milliárd dalt hallgattak meg. Eddig a nyers adatok az Apple vezértől és akkor most számoljunk egy kicsit!

itunes_iradio.jpg

Az 1 milliárd meghallgatott dal, dalonként átlag 4 perccel számolva 4 milliárd perc, azaz kb. 66 millió óra hallgatottságot jelent. Ha mindezt összevetjük a Pandora legutóbbi publikált havi adataival- 72 millió aktív felhasználó, 1.4 milliárd óra hallgatottság, - látható, hogy egyelőre barokkos túlzás a két szolgáltatást ugyanabba a kategóriába sorolni.

Természetesen a hatalmas előny, abból is adódik, adódhat, hogy a Pandora egy sokkal bejáratottabb, több aktív felhasználóval rendelkező szolgáltatás, ami dominálja az online rádiós piacot.

A legreálisabb képet az egy felhasználóra jutó hallgatottság mutatja. Az Apple esetében ez az érték 3.4 óra felhasználónként, a Pandora esetében pedig 18.7 óra. Ez még mindig ötszörös különbség, ami jelentős….De ami talán ennél is lényegesebb, hogy a 3.4 óra és alacsony mivolta meglehetősen erősen azt sugallja, hogy sokan kipróbálták a szolgáltatást, de elég alacsony az elköteleződés iránta!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr375597346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása