Free Music!

A Deezer is az ingyenességben bízik

2014. április 16. - Pléh Dániel

A Beats Music indulása erőteljes pezsgést okozott a digitális zeneiparban, annak is elsősorban azon szereplői között, amelyek a már a Beats Music indulása előtt is zsúfolt amerikai piacon jelen voltak. Ennek a folyamatnak a részeként jelentette be ingyenességét a Spotify valamint az Rdio is.

A streaming piac Spotify mögötti talán legjelentősebb szereplője, a francia Deezer jelenleg (még) nincs jelen az amerikai piacon, és eleve, más stratégia mentén próbál növekedni, így számára ez a fajta ingyenesség bevezetése nem is feltétlenül volt égető kérdés. A tengerentúli piacokra való belépés, várható közeledésével ugyanakkor a francia cég számára is alapkövetelménnyé vált, hogy kiterjessze, bővítse ingyenes lábát.

deezer_free.jpg

A francia cég, svéd vetélytársához hasonlóan alapvetően a mobil zenehallgatás ingyenesség tételét tartotta szem előtt a múlt héten bejelentett új funkciókkal.

A flow névre hallgató funkció a Deezer felhasználó playlistjei, a Deezer-en belül korábban hallgatott zenék alapján állít össze folyamatos, rádió jellegű zenefolyamot. A Playlist Radio a felhasználó által már létrehozott lejátszási listákat egészíti ki és hoz létre ezen alapuló rádióadókat. Végül, az Artist Radio segítségével a Pandora-hoz hasonlóan előadók alapján hozhatnak majd lére rádióadókat a Deezer felhasználók.A három újonnan bevezett funkció mellett a francia cég azt is bejelenette, hogy azok ingyenesen, korlátok nélkül  lesznek igénybevehetőek!

Az amerikai piacokra való belépést  és a tengerentúli piacon jelen levő erős vetélytársakat nézve a Deezer lépése teljes mértékben érthető. Más kérdés ugyanakkor, hogy a francia cég elsődleges bevételét jelentő, telco cégekkel  kialakított és kialakítandó együttműködéseket milyen formában befolyásolja, befolyásolhatja majd az a tény, hogy a Deezer is lényegében ingyenesen igénybevehető. 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr436042450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása