Free Music!

A Microsoft lehet az év digitális zenei meglepetése

2015. január 27. - Pléh Dániel

A múlt hét a technológia világban a Microsofttól volt hangos. a redmondi cég új böngészővel, új operációs rendszerrel és még egy sor, innovatív, új termékkel jelezte, hogy hiba lenne leírni. A várakozásoknak megfelelően a zenei megoldások nem játszottak központi szerepet, mégis egyetlen apró bejelentés totális irányváltás jelezhet a Microsoft zenei stratégiájában.

microsoft_onedrive.jpg

A Onedrive felhő alapú tárhely bemutatásakor ugyanis Joe Belfore, termékfejlesztési vezető megjegyezte, hogy hónapokon belül az zenei tartalmak kezelésére is alkalmas lesz. Ami igazán érdekes és izgalmas az nem is ez a tény, hanem az, hogy a felvillantott alkalmazás egy új, iTunes- szerű zenei tartalomkezelő alkalmazásnak tűnt.

Mindehhez hozzátéve, hogy az XBOX Music jövőjével kapcsolatban már tavaly ősszel is kétségek merültek fel, több kérdést is felvet a Microsoft zenei terveivel kapcsolatban. A legfőbb kérdés, hogy a tavaly ősszel megszelőztetett irány- az XBOX Music és a Onedrive integrációja- valósul-e meg, vagy a redmondi cég zenei téren is agresszív irányváltást hajt végre.

Ha szigorúak, vagyunk, akkor az utóbbira- azaz az irányváltásra- minden ok meg lenne. A Microsoft újabb kísérlete a sikeres zeneipari szereplésre idestova  két éve van jelen a piacon, eleddig marginálisnak mondható eredménnyel, eredményekkel, miközben maga a piac döbbenetes tempóban változik, alakul. Egyetlen dolog nem változott: a Microsoft nem engedheti meg magának a jelenleg roppant kiélezett piaci helyzetben, hogy még egyszer kudarcot valljon a zenei szolgáltatások terén. 2015-ben teát a redmondi cégnek ezen a téren is nagyot kell villantania, ha komolyan gondolja, hogy a zenei, mint tartalom segítségével próbál minél több okostelefont, felhő alapú tárhelyet értékesíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr947097553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása