Free Music!

A Sony beelőzte az Apple-t a kizárólag zenei lejátszójával,de..

2015. január 30. - Pléh Dániel

Az Apple- Beats Music tranzakció kapcsán, az Apple hosszútávú zenei terveit boncolgatva említettük, hogy az olcsó(bb) havidíjú streaming szolgáltatás indítása mellett a tisztán zenei hardver indítása lehet a cég nagy dobása 2015-ben zenei téren.

sony_zx2.jpeg

A nemrég befejeződött Las vegasi CES-en aztán a SONY egy huszárvágással eléjük vágott a ZX2 névre hallgató walkmenjével. A ZX2 egy, audio only hordozható eszköz, amely az Android 4.2-es verzióját futtatja és MP3, WMA, AAC, FLAC, AIFF, WAV valamint Apple FLAC fájlok kezelésére lesz alkalmas. A készülék 128 Gigabyte memóriával és egy SD kártya hellyel kerül majd piacra.

Megjelenését tekintve felettébb elegáns, kifejezetten nehezebbnek mondható, kiváló hangminőséget produkáló készülékről van szó, amely az alapvető Android-os alkalmazások segítségével a vásárlók normál zenei kollekciójábol igazi, high tech hangminőségű zenei kollekciót állt elő.

 

Ha ezt nézzük, a japán cég készülék érdekes szereplő lehet a piacon. Ha viszont hozzáveszük az 1200 dolláros árat, akkor már sokkal inkább egy az exkluzív szegmensbe tartozó termékről beszélünk.Mindezen felül a SONY még egy lehetőséget kihagyott: azzal, hogy időben megelőzték az Apple-t, előre telepített jó minőségű alkalmazásokkal, illetve a Sony saját streaming szolgáltatásának a telefonra telepítésével komoly, érdemi lépést tehetett volna a streaming piacon.

Nem tette azonban meg, így a ZX2, legyen bármilyen szép és minőségi hardver, magas ára, illetve az igazi, tartalmi és szolgáltatás szintű integráció hiánya miatt, az Apple-nek túl sok félnivalója nincsen ezen a téren (sem) a japán cégtől…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr317048581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása