Free Music!

Az Apple új zenei alkalmazással készül az új streaming szolgáltatására

2015. április 22. - Pléh Dániel

Az Apple gőzerővel dolgozik új streaming szolgáltatásán, melyet eredetileg már a tavasszal szeretett volna elindítani, de a mostani információk alapján csak júniusban, fejlesztői konferenciáján jelent majd be. és az előzetes felmérések alapján akár 75 millió felhasználója is lehet majd...és amely már az EU versenyjogi szervezeteink figyelmét is felkeltette…

Az új szolgáltatásnak ugyanakkor most már (szinte) kézzelfogható jele is van. Az Apple ugyanis az iOS 8 legújabb 8.4-es verziójában frissítette zenei alkalmazását is. Az frissített Music app legfontosabb újdonsága, hogy új designt kapott, amely már önmagában is hajaz némileg a Beats Music jelenlegi megjelenésére, illetve nagyon egyértelműen   jeleníti meg a saját zenéket, a lejátszási listákat illetve a rádiót( ami az iTunes Radio)

apple_new-music-app-ios84.jpg

Az új design mellett ugyanakkor új funkciók is érkeztek az alkalmazásba:

Legfrissebbek: A legutóbb hozzáadott zenei tartalmak (albumok, lejátszási listák) a könyvtár tetején, az első helyeken lesznek elhelyezve.

Frissített iTunes Radio: A legutóbb játszott ( recently Played) funkció segítségével sokkal könnyebbé válik a navigáció, könnyebben elérhetőek lesznek a kedven rádiók.

Új Miniplayer: A Mini player segítségével egyszerre lehet majd zenét hallgatni és zenei gyűjteményünket böngészni.

Now playing: A Now playing funkció, az új Music appban egyrészt minden eddiginél élethűbb és szebb albumborító megjelentést tesz majd lehetővé. De ami talán ennél is fontosabb, hogy a jövőben az Airplay segítségével a zenék a Now playing elhagyása nélkül lesznek szinkronizálhatóak.

Up next: A legtöbb streaming szolgáltatásban már alapfunkcionalitás, ami mostantól az Apple estében is az lesz, azaz, láthatjuk és át is rendezhetjük majd a következően hallható dalokat, anélkül, hogy megszakítanánk az zenefolyamot.

Global Search: A keresésen is javít az új Music App, mostantól a zenei könyvtárunk minden elemében könnyebben gyorsabban kereshetünk majd.

 

Amint látható, a változtatások legtöbbje olyan, funkcionális fejlesztés, amely elsősorban a zenék minél könnyebb elérhetőségét szolgálják és feltehetően csak egy kis hányadát teszik ki a teljes csomagnak,ami majd az iTunes köré csoportosul az iOS9-ben. Az irányt, azaz, ogy merre is szeretne mozdulni az Apple zenei téren jól mutatják és ez érezhetően eltér attól, amit az elmúlt 10 év alatt képviseltek…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr887367878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása