Free Music!

Hivatalos: Magyarországon is lesz Apple Music!

2015. június 28. - Pléh Dániel

Június 8-án jelentette be az Apple, hogy Apple Music néven elindítja réges-régóta várt zenei szolgáltatás csomagját, három nagy funkcionális szolgáltatáscsoporttal. ( lásd lentebb)

applemusic-features.jpg

A bejelentéskor elhangzott, hogy az Apple 100 országban egyszerre tervezi bejelenteni a szolgáltatást, ezzel minden idők legnagyobb digitális zenei termék megjelenését produkálva.

Ezt fogja tudni az Apple Music

Megújult zenei alkalmazás: A saját zenei tartalmainkat a Beats Music 30 millió dalból álló zenei adatbázisával finoman ötvöző zenei alkalmazás két nagyon jól elkülöníthető részre bomlik majd: saját zenék illetve lejátszási listák. Mindkét listában egyszerre szerepelnek majd a saját , különböző eszközökön tárolt zenék , a vásárolt zenék illetve a streaming szolgáltatásban/ból elérhető zenék. Az egyes dalok esetében minden esetben látható lesz, hogy milyen formában érhető el, de ettől még maga a lista különböző forrásból származó dalokat is tartalmazhat majd. A tartalmak univerzális kezelése a keresőben is tovább lesz vezetve, azaz a zenei könyvtárunk minden elemében könnyebben gyorsabban kereshetünk majd. A képernyők alsó részén látható az a bizonyos mini player segítségével egyszerre lehet majd zenét hallgatni és zenei gyűjteményünket böngészni.A mini player alatt látható három gomb segítségével tudunk majd navigálni saját zenéink, a lejátszási listák és az iTunes Radio között.

Rádió: Az iTunes Radio tesz egy nagy lépést a Pandora felől a Beats Music által képviselt értékrend irányába, azaz szakértők által összeállított rádióadók, sztár Dj-ék rádiói dominálnak majd, maga az iTunes Radio márka ugyanakkor a jelek szerint eltűnik és Beats1 néven egy globális broadcast rádiót ismerhetünk majd meg,amely 3 városból, Los Angelesből, New Yorkból valamint Londonból sugároz. A rádió arca Zane Lowe lesz, de csatlakozik majd hozzá bro Darden in New York-ban és Julie Adenuga London-ból.

Connect: Connect célja, hogy az előadók közvetlenül tarthassák a kapcsolatot a rajongóikkal, azáltal, hogy videókat, szöveges posztokat publikálnak. A Connect felhasználói oldalról tehát egy zenei Facebook- hírfolyam lesz, ahol aztán a látott tartalmakat megoszthatják, likeolhatják, pontosan úgy,mint a Facebook esetében.

 

A pontos országlista még mindig nem ismert, de az szinte biztosra vehető, hogy Magyarország benne lesz a 100 szerencsés országban, ahol elérhető lesz az Apple streaming szolgáltatása, ugyanis az Apple elérhetővé tett a szolgáltatás magyar nyelvű bemutató oldalát.

applemusic_hun.jpg

Az egyetlen igazén fontos nyitott kérdés most már csak az ár. Mi rendületlenül bízunk benne, hogy az Apple Magyarországot is oda sorolja ahová való ( fejlődő piac) és így a szabványosnak mondható 3000 Forint közel árral szemben sokkal olcsóbban is elérhető lenne az Apple Music itthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr967580352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása