Free Music!

Zenéi videókban erősít a Twitter

2015. szeptember 19. - Pléh Dániel

Napjaink vezető digitális zenei trendjét a streaming szolgáltatások meredek növekedése jelenti. A láthatáron azonban már ott van a következő terület, ahol robbanás várható, ez pedig a zenei videók. Csak az elmúlt fél évben a Snapchat, a Spotify és szegről-végre az Apple jelentett be videószolgáltatást.

vine-music.png

A verseny minden jel szerint tovább éleződik, hiszen a Vine ( a Vine-ról részletesebben keretes írásunkban) bejelentette, hogy a jövőben a feltöltött videók alá zenét is lehet majd feltölteni. A Vine videók a Twitterbe feltölthető, automatikusan elinduló videók, amelyek alá így zenét feltölteni jelenleg nehézkes lenne. Ennek kiküszöbölésére hozta létre és jelentette be a cég a Snap to Beat névre hallgató eszközét, amellyel a loopolásra optimalizálhatjuk a feltölteni kívánt zenét, a megfelelő részletet alkalmazva belőle,vagy ha magabiztosak vagyunk, megvághatjuk magunk az alkalmazni kívánt dalt.

Videó Twitter- a Vine története

A Vine 202-ben alakult azzal a céllal, hogy a Twitterezők számára lehetővé tegye, hogy rövid, hat másodperces videókat készítehssenek és oszthassanak meg a mikroblog szolgálató keretein belül. A Vine minimális ideig működött független szolgáltatásként, hiszen indulása után alig fél évvel 30 millió dollárért megvásárolta a Twitter.

A mobil first megközelítés értelmében először az iOS majd az Android és a Window Phone verzió jelent meg a piacon. Az iOS verzió alig 4 hónappal az indulása után a legnépszerűbb ingyenes iOS alkalmazássá avanzsált az App store-ban.

Az alkalmazás fejlesztése természetesen tovább folytatódott, immár a Twitter felügyelete mellett, apró lépésekben, melyből a mostani kiemelkedően a legjelentősebbnek mondható.

A Vine ugyanakkor nem csupán a zene hozzáadását, hanem a zenék felfedezésében is segíteni próbál, azzal, hogy a legtöbbet alkalmazott zenéket, a featured tracks szekcióban meg lehet majd találni, illetve saját telefonunkról is tölthetünk majd fel aláfestő zenéket. Végül, de nem utolsó sorban mostantól fogva minden egyes Vine videó esetében, a videó alatta kis ikonra kattintva látható lesz, milyen zene van hozzá feltöltve.

Hogy a Vine ( és így lényegében a Twitter) mennyire komolyan gondolja a szolgáltatás zenei értelemben vette újrap pozícionálását jelzi, hogy a Vine zenei videó tartalommegosztók a Billboard Social 50 listán is szerepelhetnek.

A Vine Music egy újabb fontos lépés, azon az úton, hogy a Twitter valódi közösségi zene megosztási és megismerési szolgáltatássá válhasson. A sok sikertelen kísérlet után az audio- kártyák és most a Vine zenei videó megoldás abszolút a jó irányba tett lépések és úgy tűnik a Twitter végre ráérzett arra, mi is kell sahhoz, hogy a mikroblog szolgáltatás fontos digitális zenei lelőhely is legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr297742366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása