Free Music!

Így fog kinézni az Apple Music Android-on

2015. október 31. - Pléh Dániel

Az Apple Music bejelentésekor az egyik legnagyobb szenzáció az volt, hogy az Apple bejelentette, a szolgáltatás nem csupán iOS- hanem Android platformon is elérhető lesz. A lépés jelezte, hogy Tim Cook és az immáron Dr.Dre-vel és Jimmy Iovine-al megerősödött tartalom csapat valóban mennyire komolyan is gondolja a streaming piacra való belépést.

Steve Jobs idejében az Apple az iTunes-t mint platformot kezelte, így elképzelhetetlen lett volna, hogy más operációs rendszeren is elérhető legen mondjuk az iTunes zeneáruház. 2015-re azonban megváltozott a környezet, a vetélytárs szolgáltatások minden platformon jelen vannak, így az Apple sem engedhette, engedheti meg magának, hogy az Apple Music és a Beats Radio ne legyen elérhető több platformon.

A bejelentés  és az indulás már a nyáron megvolt tehát, azóta azonban nagy és nehéz csönd ereszkedett az Androidos Apple Music-al kapcsolatban. A napokban azonban a német Mobile Geek portál által kiszivárogtatott fotók alapján úgy tűnik, immáron nincsen messze az indulás!

appe_music_android.jpg

A kiszivárogtatott fotók alapján az Androidos verzió nem sokban tér majd el ( miért is tenné?) az iOS verziótól. Hangsúlyosan kap majd helyet benne a Beats Radio, a perszonalizált zenei ajánlók illetve az Android specialitásnak tekinthető hamburger menü, amely a navigációt segíti. Pontosan ennek a menünek a segítségével lesz az Androidos felhasználók számára könnyebb megváltoztatni a beállításokat, amit az IOS használók csak meglehetősen bonyolultan, a telefonjuk/tabletjük beállításainál tudták megváltoztatni őket.

Azzal, hogyha az Apple Music hamarosan megjelenik az iOS mellett, a másik meghatározó platformon, tovább növelheti növekedési ütemét, a már most is második legnagyobb streaming szolgáltatás. A kérdés csak az lesz ezek után, hogy az Android platformon, ahol a fizetési hajlandóság jelentősen alacsonyabb, mint iOS-en, fent tudja-e tartani majd a jelenleg egészen megdöbbentően magas 60% körüli trial – prémium előfizető konverziós rátáját. Amennyiben igen, úgy bizony a Spotify első helye is hamarosan veszélyben lehet(ne)

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr108024960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása