Free Music!

BRÉKING: Idén karácsonykor már Beatlest is hallgathatunk online

2015. december 23. - Pléh Dániel

A streaming szolgáltatások népszerűségének növekedése ellenére, az elmúlt év sokkal inkább szólt az előadók és a szolgáltatók harcáról. 2015 végére így tehát a streaming szolgáltatások kicsit drága, és a legfontosabb friss megjelenéseket illetve nagyon fontos, meghatározó előadók tartalmait nélkülöző szolgáltatásokká kezdtek válni.

Ezen segített, de meg nem oldott, hogy az elmúlt időszakban a Metallica, az AC/DC vagy éppen a Pink Floyd hosszas tárgyalások után engedélyezte tartalmainak megjelenését a streaming szolgáltatásokban is.

the-beatles.jpg

Minden idők legjelentősebb távolmaradója ugyanakkor minden kétséget kizáróan a Beatles. Az a Beatles, amely egyáltalán a digitális szolgáltatások számára is csak nehezen, 2010-ben tette elérhetővé a tartalmait, akkor is egy komplex megállapodás keretében.

A közelmúltban ugyanakkor felerősödtek azok a pletykák, ( amelyek először 2014-ben az Apple Records felőle indultak el, és 6 hónapos exkluzivitást emlegettek) amelyek azt sugallják, hogy egy idén szeptember közepi megállapodás értelmében Beatles, amolyan igazi karácsonyi meglepetésként szenteste, azaz december 24én este legalább egy, de feltételezhetően több streaming szolgáltató repertoárjában is fellelhető lesz majd.

Amennyiben csak egy streaming szolgáltató lesz a „nyertes” az feltételezhetőleg az exkluzív tartalmak terén mostanában amúgy is roppant aktív és egyértelműen erre fókuszáló Apple Music lesz. Amennyiben azonban nem egy, hanem több szolgáltató részesül a Beatles pozitív döntésében ( amit mi több más forrással együtt valószínűsítünk) akkor feltételezhetően az Apple Music, Deezer, Spotify, Tidal ( esetleg a Google Music) négyes lehet az.

beatles_spotify.png

Ebben az estben valamennyi streaming szolgáltatás egy hatalmas lökést kaphat a karácsonyi időszakra, amelyet aztán saját tehetsége alapján használhat majd ki. Szinte bizonyosan kimarad majd ugyanakkor az a Youtube, amely éppen a közelmúltban lépett be a streaming piaci szereplők közé, hivatalosan is.

UPDATE: Az Beatles katalógus biztosan nem kizárólag az Apple Music-on lesz elérhető, a legfrissebb, ma hajnali hírek szerint lényegében minden streaming szolgáltatásban elérhető lesz, így például az amúgy korlátozott méretű katalógussal működő Amazon  Prime Music-on is, illetve ha a Youtube-on, hivatalosan nem is, a Google Music-  ajánlatában ugyancsak.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr468186274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása