Free Music!

Jönnek a szponzorált playlistek a Spotify-on

2016. július 27. - Pléh Dániel

A Spotify minden erőfeszítése és meredek növekedése ellenére sem tudta maga mögött hagyni legjelentősebb problémáját, a veszteséges működést. Az új előfizetők bevonása terén a svéd gyökerű cég  már most is mindent megtesz, amit megtehet, így alapvetően a növekedés újabb motorjának beindításához immáron kénytelen a hirdetési bevételek növelésére koncentrálni   Daniel Ek cége.

spotify_sponsored_playlist1.jpg

Az új monetizációs eszköz pedig a Spotify működésnek alapjához, a playlistekhez kapcsolódik  majd., egész pontosan a svéd cég saját listáihoz (  amelyek a legnépszerűbbek  amúgy)  amelyek immáron szponzorálhatóvá váltak.

A Spotify  maga több, mint 400 playlisttel rendelkezik, ezeket bocsátotta  csúnya szóval élve árúba, bevételek után kutatva. Az első vásárló a KIA volt, aki a 8 millió követővel rendelkező New Music Friday playlistre csapott le.  A hírek szerint, az egyelőre csupán a tengerentúlon valamint az Egyesült Királyságban  elérhető natív  hirdetési megoldást már teszteli a  McDonald’s és a Target áruházlánc is.

 Maga a hirdetési ajánlat egy adott, általában egy hetes időszakra szól , azaz ebben az időszakban van lehetőségük a szponzoráló márkáknak   dominálni az adott listát.

A fő kérdés és feladat nem meglepő módon a Spotify előtt az, hogy  jelenleg gyerekcipőben járó hirdetési üzletágát, megoldásait lényegesen fejlettebb szintre fejlessze és megtanulja őket érétkesíteni.    Afelől komoly kétségek merülnek fel, hogy erre valóban képes lesz a Spotify ?Az  ellenben bizonyos, hogy amennyiben igen, úgy már majd egy másik cégről beszélhetünk majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr778769356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása