Free Music!

TV vetélkedő Shazam alapon

2017. július 22. - Pléh Dániel

Minden jel szerint a Planet of the Apps és az Apple megjelenése a saját gyártású videó tartalmakban egyfajta éttörést jelent. Áttörést nem csak abban az értelemben, hogy  technológiai cégek is megjelennek a tartalomgyártók között, hanem abban az értelemben is, hogy a tartalomipar és a vetélkedők egyre közelebb kerültek egymáshoz.

shazam_foxx.jpg

Ha azt vesszük,  az az ötlet, hogy egy kvíz műsorban a vetélkedő célja a zenék mihamarabbi felismerése legyen a játékosok feladata, akkor új és különösebben eredeti ötletről nem beszélhetünk. A Fox által képernyőre vitt ötlet egyetlen egy, ámde annál lényegesebb téren tér el ettől: a vetélytárs, akit le kell győzni a Shazam!

A szabály végtelenül egyszerű: a játékosok hallanak egy dalt, amelyet fel kell ismerniük. Amennyiben ezt gyorsabban teszik, mint a Shazam, akkor nyertek, ha nem, akkor veszítettek.  A győztes pedig nem kevesebb, mint 1 millió dollárt vihet!

 

A műsorvezető Jamie Foxx, azonban ettől még nem feltétlenül lenne különleges a vetélkedő…Ami  különlegessé teszi az az, hogy a Shazam is módosította alkalmazását, így az otthon, a képernyő előtt ülők is párhuzamosan játszhatnak a játékosokkal.  Az alkalmazást úgy alakították ki, hogy abban az esetben is tökéletesen működjön, amennyiben nem élőben, hanem felvételről nézik azt. Elsőre ez lehet feleslegesen hangzik, de az első adatok alapján a  vetélkedő nézettségének közel egyharmada időben eltolva zajlik…

Az, hogy a Shazam lényegében egy saját műsort kapott, nyilván drasztikusan növeli majd az alkalmazás  amúgy sem alacsony nézettségét. A kérdés azonban inkább az, hogy ezzel a megnövekedett népszerűséggel mihez tud majd kezdeni a Londoni székhelyű cég. Hosszú távon ugyanis csak az alapfunkcionalitással, azaz a zenefelismeréssel nem biztos, hogy meg tud majd maradni azon a piacon, ahol a vezető streaming szolgáltatók egyre több és több szolgáltatás nyújtva próbálnak erőltetve növekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr612660097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása