Free Music!

Immár hivatalosak a myspace zeneltöltő szolgáltatásának részletei

2008. április 04. - Pléh Dániel

A mai napon hivatalosan is belejelentette a Myspace, a zeneiparban több hete nyílt titokként kezelt tényt: ingyenes, zenei portált indít. A részletekről eddig nem sokat lehetett tudni(csak a kiadókkal folytatott tárgyalásokról szűrődtek ki (fél)információk.

 
A bejelentés alapján leginkább talán az mondható el, hogy a Myspace kezdeményezése közelít leginkább az ún. 360 fokos zeneterjesztési modellhez.   A különböző zenei szolgáltatásokon ( hirdetés alapú audio streaming, ál la carte letöltés, video streaming) felül az előadókhoz kapcsolódó merchandising, internetes jegyértékesítés, és szorosan integrált mobil tartalmak is helyet kapnak majd a portálon, amely természetesen igen erős közösségi elemeket, és ajánló mechanizmusokat fog majd alkalmazni.

 
A létrehozandó portált egy külön cég fogja üzemeltetni, melybenmaguk, a mega projektben résztvevő kiadók is résztulajdonosok lesznek. A mobilszolgáltatásokat a Jamba fogja szolgáltatni.

 
A portál indulását illetően a cég a „közeli hónapokban" megfogalmazást használta, bevallva, és előre jelezve, hogy a funkciók széles tárházát szépen sorban, időben egymást követve kívánják majd bevezetni.  

 
Ennyit lehet tudni, egyelőre. Kérdések egész sora ellenben még továbbra is megválaszolatlan: Hogyan lesznek a dalletöltések beárazva?A közlemény három major kiadóról ( Universal,Wartner,SONY BMG) beszél, mi a helyzet az EMI-al? Mi lesz a hirdetés alapú audio streaming pontos üzleti modellje?

A projekt ezen kérdésektől függetlenül monumentálisnak mondható, nem véletlenül jelentették ki a Myspace vezetői is, hogy a gyakorlatban évek óta folyó egyeztetések, ötletelések eredményéről van szó. Ugyanakkor az egyedi termékjellemzők, melyek révén ez a szolgáltatás megkülönböztethető lesz, a már létező, (csak legfeljebb nem ennyire széles szolgáltatás palettát nyújtó) hasonló szolgáltatásoktól, egyelőre még nem ismert.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr61635171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása