Free Music!

Zenei szolgáltatást indított a BBC

2012. október 10. - Pléh Dániel

Az on demand rádiózás  a digitális zene egyik legdinamikusabban növekvő szegmense, amely mind az internetezők, mind a befektetők körében népszerű területnek számít.  Az üzleti modell sok esetben itt is messze van az ideálistól ( lásd még a Pandora küzdelme a tőzsdén)  de az egyértelműen látszik, hogy a hagyományos rádiók számára az online megjelenés, az interaktivitás, a mérhetőség növelés az egyetlen járható út. Aki kellően bátor volt ehhez, az nagyot nyert, mint például Clear Channel, aki nem, az pedig tovább küzd a hirdetőkért és az életben maradásért.

Az Egyesült királyság méltán híres  közszolgálati rádiója, a BBC számára természetesen nem a fennmaradás a kérdés, hanem sokkal inkább a hallgatók közpénzből való minél magasabb színvonalon való kiszolgálása. Az filmes tartalmak esetében mindez a 2007-ben  iPlayer létrehozásával minden kétséget kizáróan sikerült.

bbc_iplayer_nyito.png

A BBC, most, 5 évvel az iPlayer indulása után megalkotta annak rádiós tartalmakra optimalizált megfelelőjét, a BBC iPlayer Radio-t, amely jó eséllyel ugyanolyan mértékben változtatja majd meg a szigetország online rádiózási szokásait, mintahogyan azt az iPlayer tette a filmes tartalmak esetében.

A szolgáltatás- melynek piacra lépését közel 1 évnyi előkészítés előzte meg- 57 rádióállomást kínál- a hír jellegű tartalmaktól, a rockon át az elektronikus zenéig bezárólag. A szolgáltatás a kor igényeinek megfelelően abszolút multiplatform, azaz mind PC-n, mind mobiltelefonon igénybe vehető, hallgatóható. Az egyes műsorok on demand és élőben is elérhetőek lesznek.

bbc_radio_essential.jpg

A rádióhallgatók kereshetnek az eges állomások között, böngészhetnek stílusok alapján, elmenthetik az adókat kedvenceik köz, láthatják, mit hallgatnak a barátaik stb. Minden egyes műsor saját oldalt kapott, ahol minden a másorral kapcsolatos fontos adat - történet, képek, videók, sugárzási idő, az elérhető műsorok listája, a legutóbbi műsorban lejátszott dalokba bel lehet hallgatni, a korábbi epizódok böngészhetőek, megtekinthető a későbbre tervezett epizódok tartalma-, azaz gyakorlatilag minden adat és tartalom, ami egy adott rádióműsorhoz tartozhat.

Természetesen a BBC iPlayer nem hasonlítható egy az egyben össze a Pandora-val, vagy esetleg az olyan streaming szolgáltakkal ,mint a Spotify vagy éppen a Deezer. Lebecsülni, elhanyagolni sem szabad ugyanakkor, hiszen egy hatalmas, a zenei stílusokat gyakorlatilag teljesen lefedő, roppant erős brand tartalmai lettek így elérhetőek  kényelmesen, több platformon, ingyenesen. Ez pedig igen is versenyképes ajánlat a fent említett cégek által nyújtott szolgáltatásokkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr164827625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása