Free Music!

1 millióan a Pink Floydért

2013. június 26. - Pléh Dániel

A streaming szolgáltatások egyik legérzékenyebb, sikerességüket döntően befolyásoló területe  a katalógusméret.  15-20 millió dal napjainkban már alapelvárás azoktól a szolgáltatásoktól, akik  azt szeretnék elérni, hogy zenei gyűjteményeinket helyettesíthessék, havidíj ellenében.

A hatalmas katalógusméret a legtöbb vezető streaming szolgáltatónak a birtokéban van, ugyanakkor egy-egy nagy név hiánya felér több tízezer kevésbé ismert szám hiányával.  Ebből a szempontból talán a legnehezebb helyzetben a Spotify volt/van, amelyet több előadó hosszú ideig bojkottált vagy a mai napig bojkottál. A  Beatles, az AC/DC, a Metallica vagy éppen a Pink Floyd távolmaradása érzékeny veszteség volt a svéd szolgáltató számára.  Nem véletlen tehát, hogy az elmúlt évben Daniel EK és cége komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az előadókhoz.

PinkFloyd_spotify.jpg

Természetesen az ilyen nagy és híres  együttesek minden esetben egyedi elbánást és egyedi szerződést igényelnek, mintahogyan azt a Metallica esetében láthattuk.

A Pink Floyd különösen nehéz eset digitális szempontból, a banda ugyanis minden lehetséges eszközzel küzdött az ellen, hogy tartalmait, kiadója, az EMI a digitális szolgáltatások  formai szabályainak megfelelően értékesítse. A digitális ellenesség volt az oka annak is, hogy a Pink Floyd tartalmai nem szerepeltek a svéd szolgáltat és az EMI eredeti szerződésében.

Mindez azonban hétfőtől már nem igaz, ugyanis a Pink Floyd valamennyi albuma, egy érdekes promóció eredményeképpen immáron elérhető a Spotify-on is!

A Floyd talán leghíresebb dalán, a Wish You Were Here-en alapuló kampány lényege az volt, hogy   1 millió meghallgatásra volt szükség ahhoz, hogy a teljes repertoár elérhetővé váljon s svéd szolgáltatónál. Mindez bő két nap alatt összejött, bizonyítva ezzel a Spotify erejét, a Pink Floyd rajongók számára pedig újabb okot adva az előfizetésre!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr345372613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása