Jönnek a saját tartalmak az Apple Music-ra

2017. január 22. - Pléh Dániel

Az idei év várható zeneipari eseményeit taglaló posztunkban az egyik  robbanásszerűen fejlődő területként a saját gyártású tartalmakat jelöltük meg. A „Content is King”  állítás ugyanis 2017-ben is igaz, sőt minden eddiginél  igazabb.  A Netflix  példája egyre inkább ragadós és jellemző lesz a zeneiparban is: Aki tehát nem rendelkezik saját, exkluzív tartalommal az lemarad írtuk, és  január  minket látszik igazolni.

apple_music_foryou.png

A sajt tartalmak felé alapvetően az előadói kapcsolatokon keresztül „eljutó ” Apple már a tavalyi évben elkezdte a saját tartalmak gyártását, először csak videóklipek formájában, majd pedig James Corden Carpool Karaoke show-jának  felvásárlásával már zenéhez kapcsolódó, de nem szigorúan zenei tartalmak terén is.

A legfrissebb hírek szerint a Corden show csak a kezdet és az első lépés. A Cupertinoi cég ugyanis több, tapsasztalt producerrel folytat tárgyalásokat arról, hogy a zenéhez valamilyen formában kötődő, köthető, egész estés vagy közel olyan hosszúságú filmeket forgassanak az Apple részére.

A hírek szerint az Apple az év végén jelenne meg a tartalmakkal, elsősorban az Apple Music kínálatát bővítve velük. Ez egyben azt is jelenti, hogy ugyan az Apple megkereste a nagy Hollywood-i stúdiókat is azért, hogy vegyenek észt a majdani tartalmak marketingjében, de nem tervezi, hogy direktben versenyezni kezdene a Netflix-el, vagy az HBO-val. A célpont egyértelműen a Spotify!

Az Apple Music és a svéd cég zenei kínálata ugyanis lényegében megegyezik, így a harc és a hangsúly egyre inkább áttevődik az  extra tartalmak és szolgáltatásokra. Az sem véletlen, hogy az Apple a saját gyártású tartalmakra szavazott, hiszen a svéd cég épp nem rég jelentette be, hogy  jelenlegi formájában megszünteti videó ajánlatát és maga is áttér a saját gyártású tartalmakra.

Annak ellenére, mait az Apple mond és állít persze nagy kérdés, hogy valóban az Apple Music lesz „csak” a haszonélvezője egy ilyen jelegű lépésnek, vagy egy sokkal nagyobb és valójában a Netflix hatalmát letörni kívánó  projekt első lépéséről beszélünk.

Ha nem, akkor sem lesz könnyű dolga az Apple-nek. No nem az anyagiak miatt, hanem azért, hogy hogyan integrálja majd a saját gyártású tartalmakat az Apple Music-ba. Ne feledjük, a Youtube is tetet erre kísérletet, és mégis egyelőre a Youtube Red hatalmas kudarc.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr5012141665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.