Free Music!

Úiabb podcast szolgáltató a Spotify birtokában

2019. április 21. - Pléh Dániel

Amikor egy bő hónappal ezelőtt a Spotify bejelentette két podcast szolgáltató akvizícióját, már akkor is utalt arra a svéd cég vezetése, hogy  ezzel az akvizíciók sorának messze nem biztos, hogy vége szakad.

spotify_parcast.jpg

Mindez- nem meglepő módon- így is történt, a svéd cég ugyanis újabb podcast témájú akvizíciót jelentett be. Ezúttal nem platformot, hanem konkrét podcast tartom előállítócéget vásároltak. A mostani akvizíció alanya, a Parcast leginkbb fikciós és történelmi tartalmakban erős, ami azért fontos, mert ezek számítanak az egyik legnépszerűbb podcast tematikának.  

CSI Podcast series LA

parcast_fulllogo.jpg

A felettébb fiatal, 2016-ban, azaz alig 3 éve Los Angelesben alakult Parcast tematikus, meghatározott témákra fókuszáló podcastokat gyárt.  összesen jelenleg 18 futó sorozatuk van, mindemellett további 20 indítását tervezik az idei évben.  Legnépszerűbb podcast sorozatai   a Unsolved Murders: True Crime Stories ,Crimes of Passion Serial Killers (No. 151) valamint a Survival mind-ind at op 200 legnépszerűbb podcast között találhatóak.

 

A Parcast függetlensége  jó eséllyel az akvizíció ellenére megmarad majd,  a Spotify ugyanis operációs modellt tekintve a Disney példáját tervezi követni a megvásárolt tartalom kreátorok esetében. (A Disney a Marvel vagy a Pixar esetében meghagyta azok függetlenségét, azonban az általuk gyártott tartalmak Disney tulajdonba kerültek)

Podcast nagyhatalom lenne a Spotify

A streaming szolgáltatások számára a növekedés létkérdés , több okból is. Egyrészt annak érdekében, hogy minél több ügyfelük és az ebből adódó méretgazdaságosság révén pénzügyi eredményük javuljon. Másodsorban pedig azért, hogy olyan tartalomtípusokat- videó, saját gyártású tartalmak- vezessen be, amelyeknek a tartalomköltségeik érdemben és jelentősen alacsonyabbak, mint az audio tartalmaké.

 

A sor pedig minden bizonnyal még ezzel sem ér véget, hiszen a svéd cég menedzsmentje 500 millió dollárt tervez csak idén elkölteni podcast tartalmak és szolgáltatók vásárlására.  A cél nem változott.. a svéd cég minden kétséget  kizáróan szeretne meghatározó szereplő lenni a podcastok piacán. Sőt. nem is egyszerűen meghatározó szereplő szeretne lenni, hanem a Spotify szeretne lenni  A LELŐHELYE a podcast tartalmaknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr8714727647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása