Free Music!

Jönnek a zenei videók az Amazon streaming szolgáltatásába

2019. december 12. - Pléh Dániel

Az Amazon azon kevés piaci szereplő egyik napjaink nyugati streaming szolgáltatói között, aki nem a szabályos streaming piaci mintát követi, azaz nem egy hatalmas dal adatbázishoz való hozzáférést kínálnak havi előfizetési díjért cserébe.

amazonmusicunlimited-uk-devices-image-def_tugz.jpg

Amikor 2014-ben az  Amazon egy korlátozott tartalomkínálatú, de Prime előfizetői számára ingyenes streaming szolgáltatással lépett a piacra a legtöbb vetélytárs  mosolygott nem létező bajsza alatt.  Az Amazon aztán két év  szívós munkával magát a szolgáltatást  is jelentősen javította, hogy aztán  magát a Spotify-t is célba vegye.

Jeff Bezos  cégének zenei szolgáltatása azon felül, hogy mást és más formában kínál az zenekedvelők számára  érezhetően másokat is tud megszólítani ezáltal. Amíg a vetélytárs streaming szolgáltatások az Apple, a Spotify vagy éppen a Youtube zenei videónak- néző illetve hallgató közönségének közel 60% -a 35 év alatti, addig az Amazon Prime zenei szolgáltatások esetén ez alig 40%.  

A lassú, de biztos építkezés  azóta is tovább folyik, folyamatosan bővítve ezáltal az Amazon zenei szolgáltatások által elérhető tartalomtípusokat és üzleti modelleket.  A tavaszi  ingyenes streaming szolgáltatási rész után, minden jel szerint következik egy újabb fontos építőkocka az Amazon  zenei univerzum létrehozásában. Ez pedig nem más, mint a zenei videók!

A videó tartalom  meglehetősen ritka a streaming szolgáltatásokban- csak a Youtube, igaz ő nagyon- van jelen ebben a tartalomtípusban. Az Amazon   stratégiai célja nem kevesebb, mint a Facebook befogása vagy akár megelőzése a hirdetési piacon. Az ( egyre kevésbé) e-commerce óriásnak mondható célja most tehát az, hogy olyan  nagy méretű  ügyfélbázist és ügyfélszegmenseket építsen fel, amelyre építve aztán hirdetési bizniszét felfuttathatja.

amazon_adsales_1.jpgA két legfontosabb terület  a videó és a zene lehet ennek az ügyfélbázisnak a felépítésében! Ennek volt az első lépése a tavasszal indított ingyenes streaming szolgáltatás, a második fontos lépés pedig a videó tartalmakkal való bővülés.

Ennek több leágazása is lehetséges majd. Ebből az egyik szinte teljesen publikusan ismert már, és melynek keretében a Fire Tv tulajdonosok számára terveznek egy hirdetés alapú videó szolgáltatást bevezetni. Ettől minden bizonnyal elkülönül majd és inkább az Amazon Music Unlimited része lehetnek majd a hirdetés alapon megtekinthető zenei videók.

Ez a  videószolgáltatás egy újabb lépés, újabb építő kocka a Seattle-i cég számára ahhoz, hogy minden szegmens számára tud zenei szolgáltatási alternatívát nyújtson. Ez pedig akár a streaming piac élére is repítheti őket, hamarabb ,mint ahogyan azt sokan gondolnák…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr5315331174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása