Free Music!

Egy régi/új zeneáruház:Napster

2008. január 15. - Pléh Dániel

A kiadók DRM mentes környezet felé való rapid elmozdulása várható és érthető módon a piaci szereplők reakciói sem késtek, késhettek sokat. A legkellemetlenebb helyzetbe az előfizetés alapú szolgáltatók kerültek,hiszen ők továbbra is a DRM által erősen behatárolt üzleti környezetben lesznek kénytelenek működni, miközben  a legnagyobb online zeneáruházak számára megnyílik az Ipodok mennyországa.

 
Elsőként a hajdan volt P2P óriás, az azóta legális vizeken hánykódó Napster lépett, bejelentve, hogy ez év során elérhetőek lesznek mind a négy major kiadó tartalmai DRM mentes formátumban a Napster-nél is.  

 
A döntésről csak a legpozitívabb hangnemben nyilatkozhatunk, több okból is. Egyrészt, mert minden erőfeszítés, és befektetői bizalom ellenére úgy tűnik, hogy a Napster előfizetés alapú szolgáltatása sem tudta beváltani, az évekkel szemben,megalakulásakor hozzáfűzött reményeket. Ennek következtében az év első napjaiban kénytelen voltak az előfizetési díjat emelni. Másrészt viszont azért, mert a jó időben meghozott, bátor döntés eredménye az lehet, hogy a még mindig nagyon erős márkanevet, a Napstert kihasználva a vezető online zeneáruházak közé zárkózhat föl.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr84635204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása