Free Music!

Újabb pletyka egy előfizetéses iTunesróll

2008. augusztus 26. - Pléh Dániel

A világsajtót régen járta olyan sebességgel pletyka körbe, mint a mostani, az iTunes előfizetéses szolgáltatásának indításával kapcsolatos tette mindezt. A pletyka ugyanakkor nem is új keletű, ez év tavaszán keltek először szárnyra azok a találgatások, melyek szerint, az Apple, elsősorban a Nokia zenei direktívájára válaszol, az iPodokhoz és az iPhoneokhoz prémium szolgáltatásként elérhetővé tette volna zenei tartalmait.

A most lábra kapott pletyka nem erről szól, hanem arról, hogy az iPodok mellé, éves szinten mintegy 130 dolláros áron lehetne az előfizetéses szolgáltatást megrendelni. A szolgáltatás keretében a teljes, több, mint 6 millió dalra rúgó iTunes repertoár mintegy fele lenne elérhető, 256 Kbps minőségben.  A pletyka szerint az ősszel megjelenő. 7.8-as verziójú iTunes-al fog debütálni az előfizetéses szolgáltatás.

Emelkedjünk picit felül a híren magán, és azon, hogy vajon igaz-e mindez. (Mi a magunk részéről inkább a nem-re voksolnánk, révén az Apple és a kiadók kapcsolata jelenleg nincsen abban az állapotban, hogy egy ilyen volumenű megállapodást megköthessenek. Másod de nem utolsó sorban pedig egy ilyen jellegű szolgáltatás gyakorlatilag megölné a kiadókkal közösen, szeptemberben startoló Myspace Music szolgáltatáscsoportot)

A másik oldalról viszont teljesen logikus és ésszerű, valamint komoly piacnyerést előrevetítő lépés lenne mindez az Apple részéről, hiszen a vetélytárs előfizetéses szolgáltatások (eMusic, Zune,Napster,Rhapsody) 170-195 dollár éves díj ellenében kínálják szolgáltatásaikat, melyeknek atz egyik legnagyobb rákfenéje, hogy hiányzik belőle egy olyan elterjedt, és a szolgáltatással könnyen működő hordozható lejátszó, mint az iTunes...

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr42635102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása