Free Music!

Hivatalos: a HTC tulajdonába került a MOG

2012. július 06. - Pléh Dániel

Amolyan gyorshírként rögzítsük a tényt, amelyről már vagy 2  három hónapja  hitelt érdemlő információkat hallhattunk. A mai nappal ugyanakkor hivatalos tény: a Beats Audio megvásárolta a MOG streaming szolgáltatót. A MOG a jövőben is folytatja máködését, ugyanakkor szerepe inkább egy fajta a Beats audio és HTC ügyfeleket kiszolgáló  technológiai platform felé tolódik majd. A cég vezetője, David Hyman megtartja  vezérigazgatói tisztségét, de a Beats Audio vezetőjének tartozik majd riportolási kötelezettséggel.

Bővebben a Beats Audioról

A Santa Monica-i székhelyű Beat Audiot Dr.Dre (igen a rapper) és Jimmy Iovine alapították. A cég alapvetően h igh end fülhallgatóiról híres, melyek a Beats By Dre high-quality audio márkanév alatt érhetőek el. A céget 2011-ben egészen hihetlen, 300 millió dolláros vételáron vásárolta meg a tajvani telefongyártó, a HTC.

A tranzakció összege- a természetesen meg nem erősített hírek szerint-  megdöbbentően alacsony, mindössze 14 millió dollár  volt, így a MOG befektetői,köztük a Universal Music illetve a SONY komoly veszteségeket voltak kénytelenek realizálni.

beats-audio-mog.jpg

Az akvizíció révén a MOG az eddigieknél lényegesen szélesebb régekhez juthat majd el, hiszen a Beats audio stratégiai befektetője a HTC okostelefongyár. A beats audio pedig márt nem csupán a DR.Dre nevével fémjelzett over the air fülhallgatókat, hanem tartalmat is tud majd a telefonokhoz szolgáltatni.

A tranzakció segítségével a MOG fő problémája,- a tőkehiány és a marketing hiánya-  ami miatt  gyakorlatilag kiszorult az egyre inkább felhevülő és racionalizálódó tengerentúli streaming piacról megoldódhat. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az önmagában bizonytalan helyzetű és sorsú HTC valóban milyen mértékben és milyen időtávon lesz képes segíteni az amúgy  nagyon jó és eredeti ötletekben gazdag  szolgáltatáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr874624575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása