Free Music!

Hódít a közösségi média az MTV Video Awards-on

2012. szeptember 04. - Pléh Dániel

Az MTV ( nem, nem a magyar televízió..) az elmúlt közel 10 évben nagyon hosszú utat bejárva jutott el a közösségi média tagadásától odáig, hogy azt aktívan, ügyesen használja.  A műsorokhoz kapcsolódó interaktív elemek már rég megszokottak, és az évente megrendezésre kerülő díjátadókat is egyre jobban használta a zenei televízió. Az idei év azonban vízválasztó lesz, előreláthatólag.   Ahogy azt már a tavasszal megírtuk, az idei év lehet ugyanis az első, amikor az MTV legnagyobb eseménye, az MTV Video Music Awards valódi közösségi média eseménnyé válik majd. 

mtv_vma_facebook_tracker_a_p.jpeg

Az MTV a különböző megjelenéseket időszakokra bontotta. Ez alapján három sávban zajlanak majd az események: Elsőként a show-t megelőzően, majd a show alatt, a TV közvetítéssel integráltan,végül pedig  a show után. Nézzük, mik lesznek a szeptember 5-i show-hoz kapcsolódóan a legfontosabb közösségi megjelenések:

1. Twitter számláló: A Twitter-t az MTV idestova 5 éve használja, aktívan. Mára azonban egy élő, hangulatmérő alkalmazássá nőtt ki magát, amely aztán fantasztikusan köthető össze az élő adással, vagy éppen vezethető ki a webre

2. Facebook oldal: Az MTV Facebook oldala már most is a Movie Awards-ra készül. A show után illetve alatta az adás legnépszerűbb momentumainak az elsődleges lelőhelye lesz majd, mindezen felül pedig a Covergirl-el közös promóció keretében Holland Roden tinisztár felkészülését is bemutatja majd,interaktívan, a nézők által alakíthatóan.

3. Közösségi szavazás. A social voting a Movie Awards-on debütált, tavasszal, nagy sikerrel. A sikeren felbuzdulva, az MTV a Bing által szponzorálva  a mostani eseményére is elhozza ezt az ötletet. A legtöbbet megosztott videó kategóriát teljes egészében a show előtt és alatt leadott szavazatok alapján osztják majd ki. A hagyományos online szavazásokkal ellentétben itt nem lesznek megkötve a jelöltek, mindenki saját maga javasolhat és egy hashtaggel már  meg is jelenítheti  szavazatát. A közösségi szavazás tehát várhatóan az egyik legdurvábban pörgő része lesz a műsornak!

4. All acces live: Az élő közvetítés a webre is felköltözik, a nézők maguk választhatnak majd az egyes kamera állások között, melyek között természetesen backstage kamerák is lesznek. Az egész interaktív közvetítés pedig tabletre és mobil eszközökre optimalizáltan is elérhető lesz.

A zene televízió azt hiszem éppen időben lépte , lépi meg azt, amit lépnie kell. A változás így is hatalmas lesz, de ellentétben a zenei videókkal, itt úgy tűnik maga a zenei csatorna is a változás motorjai között szerepel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr504740697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása