Free Music!

Egyre erősődő félelmek az EMI jövőjét illetően

2007. december 05. - Pléh Dániel

Az EMI Terra Firma általi felvásárlásakor megjelentek azok a hangok, melyek szerint a lemezkiadó pénzügyi, s nem szakmai befektető általi felvásárlása előbb vagy utóbb komoly nehézségeket fog okozni a cég életében.

Guy Hands és csapata impulzív törekvései, a digitális területek előtérbe helyezése azonban eloszlatni látta ezeket a kételyeket.

A napokban azonban több irányból is igen-igen erőteljes támadások kereszttűzébe került Hand úr és cége. A legfőbb oka mindennek az, hogy az EMI felvásárlására a kockázati tőke társaság befektetéseinek 20 illetve 25%-t-szokatlanul magas összeget fordított.

A második komoly probléma, hogy a legjobb és legelismertebb szakemberei az lemezkiadóval foglalkoznak, így viszont nem marad kellő idejük és energiájuk z olyan, ígéretes projektekkel foglalkozni, mint például a Jaguár-Land rover egyesülés.

A harmadik egyre gyakrabban felmerülő kérdés, hogy a Hands által célként kitűzött fix költség csökkentésre már volt példa a cég életében, idén januárban, így igen kevéssé tűnik valószínűnek, hogy rövid távon még egy ilyen fix költségcsökkentés végrehajtható lenne a versenyképesség komoly csökkenése nélkül.

Pénzügyi körökben tehát egyre többen gondolják úgy, hogy Hands úr döntés, mely szerint ha az olyan nagyhalakat, mint a Macquarie vagy a KKR. Nem sikerült megszereznie megszerzi magának az EMI-t egyre kevésbé tűnik jó döntésnek. Annál pedig nincs rosszabb, minthogyha az ember a rossz licitet nyeri meg...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr43635216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása