Free Music!

iTunes a Safariban?

2011. január 22. - Pléh Dániel

 Az Apple-el kapcsolatos legfontosabb kérdés nem is alapvetően titkos, de olyannyira várt zenei projektjük, hanem magának a cégnek a sorsa, immáron Steve Jobs nélkül, kérdés persze meddig.

 
A legfrissebb hírek szerint ugyanakkor megerősítik azokat a híreket, mely szerint a cég alapvetően nem egy különálló zenei projektet folytat Lala megvásárlása óta, az akvizícióval a kötelékévbe került szakemberekkel tudását kiaknázva.
 
A nyáron szárnyra kapott információkhoz képest a mostani hírek arról szólnak, hogy a cég az iTunes és a Safari integrálását tervezi, elsősorban a böngésző érdekében. Amíg ugyanis az iTunes abszolút piacvezető – az Egyesült Államokban még a zenelejátszó piacon is- addig a safari a böngésző piacon rendkívül gyengén teljesít.
 
A gyenge piaci pozíció az, ami a nagy vetélytárs Google számára lehetővé teszi, hogy apró pici, alig észrevehető trükkökkel (mint például a legutóbbi videóformátummal kapcsolatos) egyre nehezebb helyzetbe sodorja nem csupán a Safarit, hanem az Apple-t és operációs rendszerét is.
 
Tartalmi oldalról megközelítve is lehet racionalitása az integrációnak. Egy teljesen cloud alapú zenei szolgáltatást ugyanis hiba lenne egy alapvetően desktop kliens jellegű alkalmazásba belekényszeríteni. A böngésző alapú környezet pedig az egyre fontosabbá váló közösségi funkciók beengedésére is alkalmasabb lenne.  
 
S miért tartja gyakorlatilag minden valamire való tech blog mégis szinte kizártnak a pletyka megvalósulását, Leginkább azt gondolom azért, mert ezzel az Apple egy közel 10 éve épített ökoszisztémát rombolna le, gyakorlatilag az alapjaira.
 
Mi lersz akkor a megoldás, Könnyen elképzelhető, hogy egy újabb, alapvetően a cloud alapú tartalommegosztásra koncentráló iTunes, ami pluginként a Safariba is könnyen beépíthető lesz, vagy esetleg már alaphelyzetben is megtalálható lesz az újabb verziókban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr562605906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása