Free Music!

Orosz milliárdosé a Warner Music

2011. május 10. - Pléh Dániel

A Warner Music eladásával kapcsolatban nagy reményeket fűztünk a közelmúltban, hiszen az egyik befektetői csapat tagja volt a Napster alapító Sean Parker. Sajnos Parker és csapata a végjáték előtt kiesett a licitből, így az igazi szakértői befektető megjelenését már kizárhattuk a végső licit előtt is.

 
A múlt hét hétfőn elkezdődött végső egyeztetések végeredménye a pénteki eredményhirdetés előtt bő 1 nappal világra került, így senkit nem lepett meg, amikor hivatalosan is Len Blavatnyik orosz befektetőt és cégét, az Access Industries-t jelentették be, mint a licit győztesét. Blavatnyikról sok mindent el lehet mondani,csak azt nem, hogy egy megbízható, jó hírnévnek örvendő befektető lenne.
 
 
Ami ellenben tény, hogy mindennek ellenére a Warner Music Group tulajdonosának mondhatja magát, 3.3 milliárd dolláros vételár ellenében. Ezzel egy időben a kiadó részvényeit kivezették a New- Yorki tőzsdéről.
 
A jövőről jelenleg roppant keveset lehet tudni. Nem kizárható- mivel Blavatnyik a korábbi vezérigazgató Brofmann nagyon jó barátja volt, hogy az irányvonal semmit nem változik majd. Szakértők szerint könnyen elképzelhető az is, hogy a szorult helyzetben levő EMI és Blavatnyik érdekeltségébe kerül hamarosan, s ezzel teljesen új helyzet teremtődhetne, hiszen három ,gyakorlatilag azonos piaci részesedéssel bíró kiadó, a Universal,a SONY és az összeolvadó EMI és Warner küzdene egymással. S végül, de nem utolsó sorban ne felejtsük el, sajnos elképzelhető, hogy iparági tapasztalat nélküli vezetője miatt a Warner is hasonló sorsra jut, mint ahogy az EMI jutott Guy Hands-el….

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr892872904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása