Free Music!

Lassul A VEVO vagy mégsem..?

2012. augusztus 30. - Pléh Dániel

A streaming megoldások jelenleg a legnépszerűbb zenei szolgáltatások közé tartoznak. A digitális zenei piacokon betöltött szerepük egyre erősödik, felhasználó bázisuk folyamatosan nő, üzleti modelljük, ha lassan is, de kezd megszilárdulni.  Mivel alapvetően a különböző jellegű streaming szolgáltatások- a Pandora, a Spotify, a Vevo—hogy csak a legjelentősebbeket említsük, ugyanazokért a hirdetői pénzekért harcolnak, így elkerülhetetlen, hogy egymással is versenyezzenek, még hogyha más fajta tartalomról vagy másfajta szolgáltatás funkcionalitásról is van szó.

Éppen ezért rossz hír a Vevo menedzsmentje számára, hogy a júliusi Egyesült Államokbeli látogatottsági adatok alapján a prémium videó szolgáltató egyedi látogatóinak száma a hónapban csökkent, a videómegtekintések száma pedig csak egészen kis mértékben nőtt, de inkább stagnálónak mondható. Ez egy olyan piacon, ahol vetélytárs szolgáltatások hónapról hónapra 3-5 %-ot nőnek, bizony kevésnek tűnik.

vevo-screengrab1-765x307.jpg

Megtorpant volna az eleddig rohamtempóban növekvő szolgáltatás vagy esetleg valami másról van szó? A szezonalitás, mint lehetséges tényező azonnal felmerül - a nyári hónapok legtöbbször nem kedveznek a tartalomfogyasztásnak-  a többi, hasonló tematikában működő szolgáltatás növekedése azonban megcáfolja mindezt.

A Comscore riportja ugyanakkor csak az amerikai adatokat tartalmazza- azaz például az európai vagy éppen a dél-amerikai adatokat nem- illetve hiányoznak belőle a mobil alkalmazásokból illetve direkt TV  megoldásokból  tett látogatások. Egy, a mobil platformra illetve a televízióra, mint platformra egyre jobban fókuszáló szolgáltatás esetében pedig ezek az adatok komolyan torzíthatják a méréseket.

Mi a magunk részéről inkább a Vevo második negyedéves riportját várjuk, feltételezhetően abban, ezek a feltörekvő platformok is kelő hangsúllyal lesznek majd reprezentálva. Az év egyik legnagyobb- ha a nem a legnagyobb – meglepetése lenne, hogyha a prémium videó szolgáltatás növekedésében valódi törés állna be…

NEVEZTÜNK A GOLDENBLOGRA!

Idestova 4 évnyi blogolás után úgy döntöttünk, megmérettetjük magunkat. Mi a muzzakot egy szakértői blognak tartjuk, a goldenblog azonban nem, így az IT kategóriában próbálunk meg helytállni

Aki szerint sikerrel az az itt a jobb hasábban található gombra katitntva érzékeltetheti mindezt és segíthet is benne :D

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr514723208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása