Free Music!

Itt az RDio zenészeknek szóló programja

2012. október 03. - Pléh Dániel

Júniusban írtunk itt, a Muzzak oldalain először arról, hogy a tengerentúli streaming piac egyik feltörekvő szereplője, az Rdio  azt tervezi, hogy közvetlenül a zenészeknek előadóknak  fizetne valamilyen módon az új, bizonyítottan az általuk akvirált előfizetők után.

A tervek október beköszöntével valósággá váltak és a 2008-ban alapított cég a 13 országban elindította Rdio Artist Program néven az előadók számára szolgáló direktíváját.

Rdio-Logo-Gradient.png

A program filozófiája, hogy az előadók megoszthatják kedvenceiket, új tartalmaikat és ezek révén új előfizetőket hozhatnak be a szolgáltatásba. A pontos feltételek a következők:

  • Minden új , az előadó által hozott és legalább egy hónapig előfizető után 10 dollár előfizetőnként
  • Valós idejű statisztika a feliratkozókról
  •  Testre szabható előadói oldalak
  • Integrálható player illetve link beszúrási lehetőség  
  • Help oldalak az minél profibb előadói oldalak létrehozásához

A direktíva több szempontból is kifizetődő lehet. Egyrészt marketing értéke nem kicsi akkor, amikor az Rdio legnagyobb vetélytársa a Spotify rendkívül népszerűtlen az előadók körében, másrészt önmagában is kifizetődő lehet, hiszen a népszerű előadók Twitter, Facebook és egyéb csatornáikon keresztül valóban rajongók százait, ezreit invitálhatják az Rdio igénybevételére.

A siker kulcs természetesen az, hogy hány nagy nevű előadót sikerül  a lehető leghamarabb megnyerni az ügynek. Ha ezt vesszük alapul, az Rdio igen erősen kezdett, hiszen a  Scissor Sisters, Snoop Lion (azaz Snoop Dogg), a Chromeo, az  A-Trak vagy éppen  Brendan Benson már az induláskor egyéni profiloldallal jelentkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr224816399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása