Free Music!

A második

2007. március 05. - Pléh Dániel

Az EMI a második a sorban

 

Korábbi bejegyzésben már foglalkoztunk a last.fm major kiadókkal való megállapodás sorozatának első lépésével. Akkor nagy bölcsen  kijelentettük, hogy feltételezhetőleg nem ez az utolsó megállapodás. Nem gondoltuk ugyanakkor, hogy ilyen hamar újabbról számolhatunk be..

 

Február utolsó napján ugyanis az EMI és a last.fm bejelentették, hogy a major kiadók közül másodikként, az angol kiadó óriás is elérhetővé teszi teljes katalógusát a közösségi site felhasználói számára.

 

Kiadói oldalról ez a megállapodás azért különösen érdekes, mert elérhetővé teszi a kiadó tartalmait az igazi „zeneőrültek” számára is. Ez a csoport az, amelyről a legtöbb felmérés azt állítja, hogy zenei tartalmaikat leginkább ingyenes úton, fájlcserélők segítségével szerzik be. 

 

Still to come?

A két bejelentés után, túl nagy kockázatot nem vállalva prognosztizálhatjuk, hogy feltehetőleg a közeljövőben 

további ilyen jellegű megállapodások híréről számolhatunk majd be.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr76635303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása