Free Music!

Mentőötlet?

2007. április 01. - Pléh Dániel

 

Picit- jó ,nem is olyan picit- elsikkadt az Apple-EMI megállapodás kapcsán a megállapodás előtti, Apple bejelentés, mely szerint az iTunes-on dalokat vásárlók kedvezményes áron vásárolhatják meg a hozzájuk tartozó albumokat.

Miért?

 

A lépés érdekes, mondhatni ügyes, de semmiképpen sem meglepő. A digitális világban ugyanis a vásárlók saját maguk állíthatják össze dalokból kedvenceiket, ennek hatására pedig az online albumletöltések száma fokozatosan, de egyre meredek ütemben csökkent az elmúlt időkben. Mindezzel párhuzamosan pedig a fizikai eladások tovább csökkennek.

Az Apple mostani lépésével, a zeneőrültek egyetlen gombnyomással, kedvezményesen megvásárolhatják azt az albumot, amelyen az általuk korábban vásárolt dal található.


Most már csak azt lenne jó tudni, hogy mindez hogyan fog együttműködni az MP3-ra való tartalom upgrade-el??

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr92635299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása