Free Music!

A Viacom megveszi a Last Fm-t?

2007. május 08. - Pléh Dániel

Nagyon pletyka szaga van, nem feltétlenül igaz, de ha az, akkor az elmúlt évek legkomolyabb digitális zenei felvásárlása lenne, amely a mostanában megszaporodó szórakoztatóipari felvásárlások között is említésre méltó lehetne.

 

A tárgyalásokhoz közelállók szerint a Viacom (többek között az MTV networks, a VH1 tulajdonosa) komolyan fontolgatja, hogy napjaink egyik legjelentősebb zenei közösségi oldalát, a Last Fm-t felvásárolja!

A tárgyalások több hónapja megkezdődtek, a médiaóriás és a közösségi site között. Nem megerősített információk szerint az ár 450 millió dollár.

Miért is lesz ez jó? 

A lépés a Viacom részéről teljesen érthető lenne, két okból is. Az egyik, a News Corp., és egyre duzzadó, és  közösségi oldala, a Myspace, amely egyre inkább kezd beleszólni a zenebizniszbe is. A másik pedig a Viacom azon deklarált stratégiai törekvése, hogy jelentősen erősítse (elsősorban persze az ősi ellenség a YouTube rovására) webes közösségi megjelenését/szolgáltatásait.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr19635285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása