Free Music!

Az EMI folytatja DRM mentes hadjáratát

2007. május 22. - Pléh Dániel
Az iTunes-al kezdték, mert avval „illet” kezdeni. Azonban már a deal megkötésekor több helyről, igaz megerősítés nélkül hallani lehetett olyan információkat, melyek szerint nem az Apple lesz az utolsó, és főleg nem az egyetlen partner a DRM mentes tartalmak terjesztésében.

Az azóta eltelt időben nyilvánosságra került, hogy az
Amazon is, az EMI, DRM mentes tartalmait fogja alkalmazni induló digitális áruházában.
Szerdán mindezeken felül az EMI több, kulcsfontosságú Európai digitális partnerrel történő megállapodást jelentett be. Az újonnan bejelentett megállapodások között található: a francia VirginMega, a Telenor, a Musicbrigade, az Inprodicon, a Basepoint Media, valamint a Paragallo.

Érdekessége a megállapodásoknak ugyanakkor,hogy az Apple boltokkal ellentétben, több skandináv partner is, az AAC formátum helyett az MP3 formátumot választotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr97635282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása