Free Music!

iTunes Pro

2007. június 03. - Pléh Dániel

A bejelentés már meglehetősen rég megtörtént, az elmélet azonban csak most vált valósággá. Az Apple pénteken megjelent új iTunes szoftververziója már tartalmazza az iTunes Plus funkciót, amely a DRM mentes AAC fájlok letöltési lehetőségének neve marketingföldjén.

Cél az 1 millió? 

Örüljük ki magunkat a hír hallatán, különösen, mert Steve (Jobs) továbbra is kitart azon elhatározása mellett, hogy  „Az év végére tartalmainknak több,mint a fele elérhető lesz az iTunes Plus szolgáltatás keretein belül is ", annak ellenére, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy a nagy nemzetközi kiadók inkább kivárnak, mint követnék az EMI-t . A független kiadók kiutat jelenthetnek ebből, az ő esetükben ugyanakkor az eMusic már valódi vetélytárs lehet, 99 cent/dal árazásával, amely az Apple eddig rigorózusan betartott árazási politikáját is felboríthatja.  

 

 

Na de kérem, ilyet??!!

A színes, szagos máz ezennel el is fogyott a bejegyzésből, ugyanis az iTunes Plust is elérte végzete, az adatvédelmi problémák. A DRM mentes tartalmakat letöltők esetében ugyanis a letöltő legfontosabb adatait vízjel formában tartalmazza az m4a fálj. Ez a megoldás az Apple saját másolásvédelmi rendszerének , a Fairplaynek is integrált része volt, ott azonban ez a licencekiadást és azonosítást valóban elősegítette, míg a DRM nélküli tartalmak esetében az embernek bizony az az érzése, hogy a tartalmak illegális megosztása ellenében alkalmazott, igen-igen agresszív megoldásról van szó.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr60635279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása