Free Music!

Warner mozgolódás

2007. június 09. - Pléh Dániel

Egyre erőteljesebb mozgolódásba kezdtek a nagy nemzetközi kiadók a digitális zenei frontokon, és itt messze nem csak a zenére gondolok.

Az EMI, mint tudjuk a DRM mentes tartalmakban látja a megoldást, a Universal és a SONY BMG egyelőre ugyan még nem olyan aktív, de a Warner Music több fronton is jelentős lépéseket tett, tesz.

Az online videó megosztás, a sokak által csak „"Youtube probléma"-ként kezelt zene kilépek megjelenésében abszolút proaktívan viselkednek. Ők állapodtak meg először a Google által tulajdonolt videómegosztóval a tartalmik legalizálásáról, ők licencelték először videótartalmaikat a Joost P2P alapú „televízióhoz" és ők az elsők, akik a Premium TV-vel megállapodva, teljesen új tartalombevételi forrásokat próbálnak keresni a gyorsan változó piacon.

Az együttműködés értelmében a Premium TV előfizetők számára perszonalizálható, videótartalmakat fognak a Felek kínálni, akár ingyenes, hirdetés alapú formában, akár hirdetésmentes, előfizetés alapon, mind on demand, mind streaming elérés keretében.

A Lala-val való együttműködés ellenben a Warner részéről nagyon óvatosan, de a DRM mentes tartalmak felé való nyitásként kezelhető. Nagyon nagy kérdés az együttműködéssel kapcsolatban, hogy miylen formátumban fognak megjelenni a warner tartalmak a szolgáltatásban. Pillanatnyilag az informátorok az MP3 helyett AAC-re mutatnak, elsősorban a jobb minőség miatt. Viszont az iTunes Pro esetében „megszokott" vízjelezési procedúra itt is megtalálható lesz, a jogvédők megnyugvására.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr10635277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása