Free Music!

Jön a Universal is???

2007. június 15. - Pléh Dániel

Már az EMI-iTunes megállapodás pillanatában elkezdődtek a találgatások, hogy melyik major kiadó lesz, lehet a következő. A Warner aktív digitális politikája ellenére nem tűnt valószínű választásnak, a SONY BMG kifejezetten elzárkózott, a Universal esetében azonban, elsősorban a komolyzenei tartalmakkal kapcsolatban reálisnak tűnt a DRM mentes megállapodás tető alá hozása.

Az utóbbi napokban egyre több forrás is megerősítette ugyanakkor, hogy az Apple és a Universal igen-igen ,magas szintű tárgyalásokat folytat New Yorkban (Hol máshol, mint a nagy almában..)

A tárgyalásokhoz közel állók szerint a megbeszéléseken régóta szóban forgó témák (pl. különböző árkategóriák) mellett újabb, megoldandó kérdések is felmerültek, melyek elsősorban a DRM mentes tartalmak vízjelezéséhez kapcsolódtak, kapcsolódnak

A több helyen megjelenő híradásokat a Universal, határozottan, hivatalos formában cáfolta, minden alapot nélkülözőnek nevezve azokat. Mindez több iparági szereplőt is meglepett, hiszen a tárgyalások ténye zenei körökben nyílt titok.

Érdekes megvilágításba helyezett mindent egy neve elhallgatását kérő Universal alkalmazott, aki szerint a cégen belül is igen vegyes érzelmekkel viseltetnek a tárgyalások iránt, ugyanis többen úgy vélik, hogy a Universalnak inkább Steve Jobs, és a robosztus iTunes (egyesek a jövő MTV-jét vélik félteni a Palo Altoi óriás médiatörekvéseiben) erejének letörésén kellene munkálkodnia, mint a vele való együttműködést erőltetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr34635276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása