Free Music!

A bittorrent színre lép

2007. június 21. - Pléh Dániel

A Bittorrent márka majd minden blogolvasó előtt ismert, ez nem kétséges. Az sem titok, hogy a Napsterhez hasonlóan rengeteg támadás éri őket, az amúgy teljesen ártalmatlan, sőt mitöbb sok célra igen-igen hatékonyan alkalmazható fájlmegosztó technológia kapcsán.

 

Ezzel természetesen ők is tisztában vannak, a kérdés inkább az volt, melyik lesz az a terület, amelyre koncentrálnak majd. Pletykák születtek a különböző bittorrent alapú legális filmmegosztókról korábban, a legfrissebb információk azonban egy a közvetlen előadó-vásárló kapcsolatot alapjaiban megreformáló megoldásról szólnak.

 

A megoldást a Bitorrent technológia tulajdonosa, a Bittorrent Inc. több, elsősorban független kiadóval egyeztetve alakította ki. Leglényegesebb előnye pedig a fájlmegosztó technológia, mint elektronikus kereskedelmi platformként való használata lenne. A technológia megoldást bármelyik együttes vagy egyéni előadó letöltheti majd, a terjesztendő tartalmak megadása után pedig azokat a neves fájlmegosztó technológia segítségével oszthatják majd meg rajongóik között.

 

A szoftver a tervek szerint júliusban debütál majd, bár, mint ahogy azt a cég vezetője, Eric Patterson elmondta, a DRM techológiával kapcsolatos kérdések hátráltathatják  a megjelenését, hiszen sok más 

tartalomterjesztő mellett ők is, a DRM mentes tartalmak térhódítását várják.


A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr66635271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása