Free Music!

Elindult a Nokia zeneboltja

2007. november 02. - Pléh Dániel

Augusztusban írtunk róla, hogy a Nokia mobil (Nokia N81 and N95 8GB telefonokra optimalizált) valamint web-en egyaránt igénybevehető zenebolttal jelentkezik a közeljövőben. A közeljövő elérkezett, november 1-től  megnyitotta virtuális kapuit a Nokia angliai zeneboltja.

Az áruházban a felhasználók az egyes dalokat 80 pennyért, teljes albumokat pedig 8 fontér vásárolhatják meg. A szolgáltatás előfizetéses formában is elérhető, havi 8 font ellenében van mód korlátlan mennyiségű dal meghallgatására.      

A szolgáltatás felhasználói felülete személyre szabott ajánlókkal, plalyist létrehozási funkciókkal valamint sok más, a böngészést, és a zenék kényelmes keresését elősegítő funkciókkal várja a zenekedvelőket.

 

Az áruházban közel 2 millió dal várja a vásárlókat, a legnagyobb nemzetközi kiadóktól, valamint a független kiadóktól egyaránt.

 

Az induló shop első botrányára sem kellett soka várni, ugyanis a Warner Music közölte, hogy szerzői jogi problémák miatt visszavonja katalógusát az induló szolgáltatásból. Meg nem erősített hírek szerint a problémát a Nokia egy másik, fájlmegosztó szolgáltatása, a Mosh jelenti, amelyen a Warner meglátása szerint a felhasználók szerzői jogi alatt álló tartalmakat osztanak meg egymással.

 

 A helyzet tehát felettébb képlékeny. Önmagában a Nokia multiplatform szolgáltatása az új kezdeményezések egyik legígéretesebbje, amelyre Steve Jobsnak és csapatának is oda kell figyelnie. Ugyanakkor a Warner visszahúzódása könnyen azt jelentheti, hogy az egyre aktivizálódó kiadók még az eddiginél is jobban meg fogják válogatni, hogy mely szolgáltatók részére adják oda tartalmaikat,s bizony könnyen elképzelhető, hogy okulva az iTunes afférból, elsősorban a flexibilisebb, kompromisszumképesebb szolgáltatókat fogják előnyben részesíteni.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr78635225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása