Free Music!

Eltűntek a SONY és Warner tartalmak a Wal-Mart boltjából!

2008. április 18. - Pléh Dániel



A DRM digitális zeneterjesztésből való fokozatos kiszorulásának, mégha ezt nem is nagyon hitte volna senki, komoly áldozatai is vannak/lehetnek.

Az amerikai kereskedelmi óriás, a Wal-Mart, folytatta tavaly elkezdett átállást a DRM mentes tartalomterjesztésre, s ennek keretében április első napjaitól csak és kizárólag MP3 formátumban tölthetőek le zenék az oldaláról. Ennek a lépésnek ugyanakkor komoly áldozatai is vannak, ugyanis a direktívában a kezdetek óta részt és szerepet vállaló EMI és Universal tartalmain felül a Warner, valamint a SONY BMG tartalmai esetében a digitális letöltési lehetőség eltűnt. (A Wal-Mart az Amazonhoz hasonlóan a digitális és nem digitális zenei tartalmait együtt, ún. bundle-okban szerepelteti)


A Wal-Marthoz és a kiadókhoz közel álló források szerint ugyanakkor a tartalmak levételének elsődleges oka a cég és a kiadók közötti, a DRM mentes tartalmak terjesztésére vonatkozó üzleti feltételekkel kapcsolatos nézeteltérés volt.

Arról egyelőre nincsen információ, hogy a tárgyalások félbe is szakadtak, vagy csak átmeneti a tartalmak levétele. Ugyanakkor a helyzet kísértetiesen hasonló az Apple és a Universal között korábban kirobbant, majd aztán igencsak elmérgesedett viszonyhoz eredményező tárgyalásokhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr65635170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása