Free Music!

Eladási adatok-a kiadók szájából

2008. május 13. - Pléh Dániel

A San Franciscoban zajló, az Egyesült Államokbeli zeneértékesítő szolgáltatások konferenciáján, a NARM-on (National Association of Recording Merchandisers ) a nagy major kiadók érdekes és tanulságos adatokat osztottak meg (hosszú-hosszú idő után) a nagyközönséggel.

 

A SONY BMG esetében,Thomas Hesse digitális igazgató elmondása alapján, az észak amerikai eladások 40%-a a digitális értékesítésből származik, melynek kétharmadát az online, egyharmadát pedig a mobil letöltések teszik ki. Ez az érték jövőre megközeltíheti vagy akérvmeg is haladhatja az 50%-t is, azaz 2009 végére a digitális értékesítés volumene elérheti a hagyományos CD-k eladásból származó bevételekét.

A világ vezető zenei kiadója, a Universal Music esetében, hasonló adatokról számolt be Amanada Marks, digitális értékesítési igazgató. A Universal esetében az összes bevétel 54.7 %-a származik digitális forrásból, ebből mintegy 7% az előfizetéses szolgáltatások részesedése. A Mobil területet elemezve, a valósághű csengőhangok a teljes bevétel 26,3 %-át, az OTA letöltések 3,7%-át teszik ki. A Universal kiemelte, hogy a közhiedelmekkel, és piaci információkkal szemben, a Universal esetáben a csengőhang bevételek nem kezdtek el csökkeni, sőt a tavalyi évben 23%-os növekedést mutattak az előző évhez képest.

Bérmelyik előadót is nézzük, a kép pozitív, pozitívabb ,mint amit a nagy piackutató intézetek adatai, felmérései mutatnak. Egy kiskapu ugyanakkor maradt, amely megmagyarázthatja az eltérést: a tavalyi évben bevallottan súlyos krízisen áteső EMI és Warner képviseletében senki nem beszélt..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr78635161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása