Free Music!

Elérhető az Amazon MP3 widget

2008. június 04. - Pléh Dániel

Az egyre erősödő digitális zenepiacon egyáltalán nem meglepő módon a elektronikus kereskedelemben  elképesztő tapasztalatokkal rendelkező Amazon újabb stratégiai lépésre szánta el magát.

A kereskedelmi óriáscég külön, zenei widgettel jelent meg a piacon. A widgetet, a honlaptulajdonosok saját honlapjukba illesztve 30 másodperces belehallgatást  kínálhatnak látogatóik számára, az Amazon közel 5 millió dalra rúgó DRM mentes zenei adatbázisából.

Az alkalmazás különlegessége, hogy a site tulajdonosok saját maguk szabhatják testre a widgetet, az amazon szofisztikált keresője segítségével, vagy dönthetnek úgy, hogy különböző letöltési toplistákat jelenítenek meg. Magát a widgetet ezek után az oldaluk szerkezetének megfelelően szabhatják testre, és készíthetik el a saját oldaluk forráskódjába illesztendő verziót.

 Az új, zenei mini alkalmazás az Amazon már létező (és nagysikerű) affiliate programjába integrálódik be, várhatóan ugyancsak nagy sikert aratva.

S innentől kezdve egyre élesebben küzd majd párhuzamosan a két teljesen ellentétes ars poetica. Az Apple, alapjában véve DRM párti és csak magában, a saját termékeiben és értékesítési csatornáiban bízó kultúrája, az Amazon, nyitottság párti, partnerprogram alapú értékesítési politikája.  Hogy ki lesz a győztes? Megjósolhatatlan. Optimális esetben a zenekedvelők, akik egyre szélesebb szolgáltatási és tartalmi palettából, egyre olcsóbban vásárolhatnak zenét.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr85635157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása