Free Music!

Radikális változások a Rhapsody-nál

2008. július 01. - Pléh Dániel

Az MP3 legális zeneletöltésben való terjeszkedésének kezdete óta hangsúlyozzák az iparági szakértők, hogy ahhoz, hogy versenyképesek tudjanak maradni, és ne sodorja el őket az Amazon által elindított lavina, minden, „tradícionális" zeneáruháznak, úgymint a Napster vagy a Rhapsody a lehető leghamarabb adaptálódnia kell az új helyzethez, és a kevéssé sikeres, előfizetés alapú szolgáltatások mellett/helyett meg kell jelenniük a DRM mentes, pay per tack szolgáltatásokkal is.


A Napster ezt megtette a tavast folyamán, most a Real Networks üdvöskéje, a piac egyik legrégibb szereplőjének számító Rhapsody is megtette, nagy kérdés, hogy még időben-e?


A késést mindenestre azzal próbálták, próbálják behozni, hogy a legnagyobb, zenei portálokkal (Yahoo, MTV, Ilike) illetve az egyik vezető mobilszolgáltatóval (Verizon) együttműködve a lehető legtöbb helyen próbálnak megjelenni a szolgáltatással. Apró, de lényeges pozitívum, a bevett és működő áruházakkal szemben, hogy a dalok teljes egészében meghallgathatóak. Az árazást tekintve a standardnak mondható 99 cent/9.99 dollár felosztást követték.


A szolgáltatás elindítást promotálandó monstre, 50 millió dolláros marketing kampányt bonyolítanak le a közeljövőben.


Az esélyek? Nem rosszak, különösen a masszív partnereket és a masszív marketing büdzsét tekintve. A DRM mentes katalógus mérete is lényegesen meghaladja az iTunesban elérhető katalógus méretét. Ugyanakkor az a fajta egyedi, különleges termékjellemző, amivel ez az ajánlat jobb lenne, mint az Amazon, vagy a Napster ajánlata, hiányzik. Ha pedig a vásárlók is így érzik majd, akkor túl nagy jövője nem lesz a megújult Rhapsody-nak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr53635134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása