Free Music!

Zűrzavar a Myspace Musicnál

2008. augusztus 21. - Pléh Dániel

Szeptember 1-e gyakorlatilag egy hétre van, ami nyilván sok-sok iskolást elkeserít, de a zeneipar szereplői számára (reményeik szerint) 2008 szeptemberének  első napja inkább fontos lesz, mintsem szomorú.

Lehet azonban, hogy csalódniuk kell! Nem sokkal a félig-meddig(?) hivatalosan bejelentett indulási dátum előtt ugyanis  a szolgáltatás kezelésétre létrehozott cégnek még nincsen vezetője. Jelölt több is van, ugyanakkor a projektet vezető, vezető technikai emberek levélben kérték a hogy az oldal éles indulásáig ne nevezzenek ki ügyvezetőt, elsősorban azért, hogy az amúgy az eredeti tervek szerint haladó fejlesztéseket az újonnan kinevezett vezető esetleges újabb kérései ne tolják el időben.

A vezető megtalálásán felül a projekt egyik legnagyobb figyelemmel kísért része az elektronikus kereskedelmi, azaz, ki lesz az az irigyelt(?) piaci szereplő, aki a myspace music oldalain keresztül (segítségével) értékesíthet majd zenéket.

A tenderhez közel álló források szerint három szereplő pályázott, az Apple, az Amazon , valamint a Rhapsody, s közűlük az Amazon tűnik nyerőnek. A lista igazán nem tartogat meglepetést, hiszen a projekt volumenéből adódóan mint technikai, mint pénzügyi értelemben csak a legnagyobb és legfelkészültebb szereplők számára realitás. Realitás de egyben komoly üzleti kérdés is, hiszen a digitális zeneterjesztés a projekt egyik központi,de ugyanakkor nem egyetlen eleme, a nyertes számára jó eséllyel komoly volumen növekedést hozhat, de kérdés, milyen áron...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr6635108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása